E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıŞahin tondaki açıklamalar piyasaları baskılıyor---

Şahin tondaki açıklamalar piyasaları baskılıyor

Şahin tondaki açıklamalar piyasaları baskılıyor
09 Mart 2023 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed Başkanı Powell önceki günkü konuşmasında son dönemde açıklanan ekonomik verilerin güçlü gelmesine bağlı olarak faizlerin daha yüksek seviyelere çıkabileceğini ve gerekirse faiz artırım hızının artabileceğini ifade ederken, bu açıklamalar küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Powell dün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde gerçekleştirdiği sunumda Fed’in faiz artış hızına ilişkin henüz bir karar vermediğini ve bu kararın verilere göre alınacağını belirtti.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 16:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Powell’ın şahin tondaki açıklamaları sonrasında Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri artış kaydederken, Fed’in faizleri %6 seviyesine kadar çıkarabileceği de fiyatlanmaya başladı. Bu gelişmeler altında risk iştahı ve küresel hisse piyasaları üzerindeki baskı devam ediyor. BIST-100 Endeksi ise dün günü %1,05 oranında değer kazanımıyla 5.438,38 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,93 – 18,94 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 18,94’lü seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün günün ilk yarısında kâr satışlarının gündeme geldiği BIST-100 Endeksi’nde günün ikinci yarısında özellikle kapanışa doğru olan bölümde bankacılık sektöründeki güçlü alımlarla yukarı yönlü bir seyir kaydedildi. Sektörel bazlı yaşanan hareketler ön planda kalmaya devam ediyor. Bankacılık sektörünün desteğiyle günü 5.440 direncine yakın bir seviyeden kapatan endekste kısa vadede 5.400 üzerinde tutunma korunabilirse 5.500 ve 5.550 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. 5.550 seviyesi kritik bir seviye olarak karşımıza çıkarken, bu seviye üzerinde günlük kapanışlar zirve seviyesine (5.705) doğru bir fiyatlamayı beraberinde getirebilir. Olası kâr satışlarında ise 5.400 altında 5.350 – 5.300 – 5.253 ve 50 günlük basit hareketli ortalama (5.210) destek konumunda bulunmaktadır.

Powell frene bastı

 

Çin'de tüketici fiyatları beklentilerin altında

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)