E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞahin: Omikron aşısı için tarih verdi---

Şahin: Omikron aşısı için tarih verdi

Şahin: Omikron aşısı için tarih verdi
09 Haziran 2022 - 08:39 borsagundem.com

Eşi Özlem Türeci ile birlikte kurduğu BioNTech'in geliştirdiği Kovid aşısıyla dünyanın en zengin insanlarından biri olan Uğur Şahin, Omikron'a karşı üretilen aşı için ilk kez net tarih verdi.

Türkiye’de de kullanılan Comirnaty isimli corona virüsü aşısını geliştirerek dünyanın en meşhur girişimcilerinden ve bilim insanlarından biri olan BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin’in geçen hafta Almanya'nın Mainz kentinde bir toplantı yaptığı ortaya çıktı.

Alman medyasındaki haberde Şahin’in Omikron ile lgili çalışmaların sürdüğünü söylediği ifade edilirken Omikron'a karşı geliştirilen bir aşı için de tarih verdiği belirtildi.

'Ağustos, Eylül ya da sonbaharda onaylanabilir'

BioNTech’in yıllık genel kurulunda konuşan Uğur Şahin’in Omikron aşısının ilk test sonuçlarının en iyi ihtimalle birkaç hafta içinde gelmesini beklediği aktarıldı.

Şahin, şirketinin genel kurul toplantısında “Yetkililerin alacağı karara bağlı olarak Omikron varyantına adapte olmuş bir aşı Ağustos, Eylül ya da sonbaharda onaylanabilir” ifadesini kullandı.

Korona virüs, 6 milyondan fazla insanın ölümüne yol açtı ve 538 milyonun üzerinde insana bulaşarak büyük bir korku ve panik yarattı.(Sözcü)

DSÖ, Kovid-19 aşısı Convidecia'nın acil kullanımını onayladı

Her ilçe incelendi: Hava kirliliği Kovid ölümlerini artırıyor mu?

İTÜ Kovid-19'u anlık olarak tespit eden kit geliştirdi

Araştırma: Korona, kişilerin iş performansını düşürebilir

Gıda alerjisi olanların koronaya yakalanma riski daha düşük

Yeni yan etki mi? Korona 9 yaşındaki çocuğa kâbusu yaşattı!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)