E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıŞahin mi, güvercin mi?---

Şahin mi, güvercin mi?

Şahin mi, güvercin mi?
04 Ağustos 2022 - 08:43 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Asya piyasalarında yükseliş devam ederken, FED’in şahinleri de doları yükseltmeye devam ediyor. FED yetkililerinin faiz artırımlarının hızını yavaşlatacakları yönündeki önerileri geri çevirmesi ve FED
yetkililerinin enflasyonu dizginlemek için daha fazla sıkılaştırmanın gerekli olduğunu söylemesi de doların yükseliş hareketini sürdürmesine destek oldu.

Fed Başkanı Jerome Powell, geçen hafta Merkez Bankasının 20-21 Eylül toplantısında "olağandışı derecede büyük" bir faiz artırımı daha düşünebileceğini söylemişti, buna karşılık San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Reuters ile yaptığı röportajda, Eylül ayındaki toplantıda 75 baz puanlık bir artıştan ziyade yarım puanlık bir artışın gerekli olabileceğini söyledi.

ABD verilerinin ham ve benzin stoklarının geçen hafta beklenmedik bir şekilde arttığını göstermesi ve OPEC+'ın petrol üretim hedefini günde 100.000 varil (bpd) artırmayı kabul etmesiyle, her iki gösterge de Şubat ayından bu yana en zayıf seviyelerine geriledi. CMC Markets analisti Leon Li, OPEC+, Eylül ayında üretimi önceki ayların üretiminin çok altında günlük 100.000 varil artırmayı kabul etti. Küresel enerji piyasası hala arz sıkıntısıyla karşı karşıya derken, WTI petrol fiyatlarının varil başına 90 ila 100 dolar arasında salınmasının muhtemel olduğunu da sözlerine ekledi.

Brent ham petrol vadeli işlemleri toparlanma gösterip %0,4 artarak 97,20 $'a yükselirken, West Texas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli işlemleri ise %0,5 artışla 91,15 $ seviyesinde seyrediyor.

Diğer yandan, Rus haber ajanslarının bir hükümet kararnamesine atıfta bulunarak bildirdiğine göre, Gazprom, Sahalin Energy sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) projesinin yerini alan yeni bir Rus kuruluşunun %50'sini alacak.

Gösterge uzun vadeli ABD Hazine tahvil getirilerine baktığımızda, %2.851 ile 22 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeye yükseldikten sonra, Daly’nin açıklamasının ardından tekrar geri çekildiğini görüyoruz. Dolar endeksi ise 106.39 seviyesinde. Bu gün yurt içinde TCMB enflasyon değerlendirmesi ve reel kur endeksinin takip edilecek, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararına odaklanılacak.

Küresel piyasalar, BoE'nin faiz kararını bekliyor

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (04/08/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)