E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıŞahin merkez bankaları piyasaların takibinde---

Şahin merkez bankaları piyasaların takibinde

Şahin merkez bankaları piyasaların takibinde
13 Eylül 2021 - 09:22 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Vaka sayılarındaki artış ve ekonomik toparlanmanın zayıflayacağına ilişkin endişeler aşağı yönlü risk unsuru olarak izlenirken, geçen hafta risk iştahı zayıflama kaydetti. ABD’de beklentilerin üzerinde gelen ÜFE rakamı sonrasında yarın açıklanacak enflasyon rakamı piyasalar açısından kritik önemde olacaktır. Küresel çapta gözlenen enflasyonist ortam ve merkez bankalarından gelen daha şahin tondaki açıklamalar gündemdeki yerini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

10:00 Türkiye  Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek 

10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın ve enflasyon kaynaklı endişelere bağlı olarak küresel risk iştahı zayıflama kaydederken, geçen hafta hisse piyasalarında zayıf bir görünüm etkili oldu. Yeni haftada da zayıf görünüm devam ederken, risk başlıklarındaki gelişmeler yakından izlenecektir. BIST100 Endeksi cuma gününü %0,96 oranında bir kayıpla 1.438,72 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,42 – 8,44 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,47’li seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz hafta gelen satışlarla birlikte endekste 1.470 – 1.480 aralığı çok daha güçlü bir direnç haline gelmiş oldu. Önümüzdeki günlerde bu bölge geçilemediği sürece aşağı yönlü risklerin artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz hafta içeride enflasyon faiz tartışmaların da etkisi ile yurtdışından negatif ayrışan BIST 100’de bu hafta 1.430 seviyesinin altına sarkılacak olur ise aşağıda 1.414 ve devamında 1.396’ya kadar yeni bir satış dalgası görülebilir. Orta vade için izleyeceğimiz en önemli destek 1.396 olacaktır. Buranın altına sarkılması teknik görürümün daha da bozulmasına neden olacaktır. Endekste 1.450 üzerinde 1.463’e kadar yeni bir yükseliş görülebilir. Yukarıda 1.480 öncesinde izleyeceğimiz en güçlü direnç burası olacaktır.

Günün önemli şirket haberleri 13/09/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Dardanel ve Hektaş sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)