E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık çalışanlarına istifa, izin ve emeklilik yasağı---

Sağlık çalışanlarına istifa, izin ve emeklilik yasağı

Sağlık çalışanlarına istifa, izin ve emeklilik yasağı
27 Ekim 2020 - 19:29 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını sürecinde istifa taleplerini kabul edilmeyeceğini bildirdi. Ayrıca yaş haddi ve malulen hariç, emekli işlemlerinin tahsis edilmeyeceği bildirilirken, yıllık izinler ise durduruldu.

Sağlık Bakanlığı korona virüs sürecinde istifa taleplerini kabul edilmeyeceğini bildirdi. Ayrıca yaş haddi ve malulen hariç, emekli işlemlerinin tahsis edilmeyeceği bildirilirken, yıllık izinler ise durduruldu...

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada DSÖ tarafından pandemi olarak kabul edilen Kovid-19 salgın ile mücadeleye dikkat çekilerek birtakım düzenlemeler yapıldığı bildirildi.

Bakanlık açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi..

İSTİFA TALEPLERİ KABUL EDİLMEYECEK

Her ne sebeple olursa olsun bu süreçte görevinden çekilme (istifa) talebinde bulunan personelin mezkur talebi kabul edilmeyecektir.

EMEKLİLİK İŞLEMİ TAHSİS EDİLMEYECEK

5434 sayılı Kanunun 40. maddesine göre yaş haddinden emekli olacaklar ile 5510 sayılı Kanuna göre, malulen emekli olacakların ayrılışları yapılacak olup, bu kapsam dışındakilere yönelik olarak emeklilik işlemi tesis edilmeyecektir.

MALULEN EMEKLİLİK İŞLEMLERİ YAPILACAK

Sağlık hizmetinde görevli sağlık işçilerin re'sen emeklilik işlemleriyle malulen emeklilik işlemleri yapılıp, işten ayrılmaları sağlanacak bunun haricinde ayrılmak isteyenlere müsaade edilmeyecektir.

ATAMALAR İKİNCİ DUYURUYA KADAR DURDURULDU

Eşinin emekliye ayrılmasından kaynaklı atama, öğrenim durumuna dayalı atama, alt ve üst hizmet bölgelerine atama ile karşılıklı yer değiştirme ve engelli durumundan yapılacak atamalar ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur.

ATAMASI YAPILAN PERSONELİN AYRILIŞI YAPILMAYACAK

Sağlık tesislerinde görev yapmakta iken, başka kamu kurum ve kuruluşlarına atama talep edip de, ataması yapılan personelin, ayrılışı yapılmayacak olup başka kamu kurum ve kuruluşlarına atanma talep eden personele bu süreçte muvaffakat verilmeyecektir.

GÖREVLENDİRİLMESİ YAPILAN PERSONELLER

Kamu sağlık hizmetinde ihtiyaç duyulan durumlarda bakanlığımızca zorunlu olarak iller arası geçici görevlendirilen (re'sen) personelin derhal ayrılışının yapılarak görevlendirildiği yere gitmesi sağlanacaktır.

İKİNCİ EMRE KADAR YILLIK İZİNLER DURDURULDU

Yasal mazaret izinleri (evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat) hariç bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri durdurulmuştur. Halihazırda yıllık iznini kullanmakta olan personel ise mezkur izinlerini kullanmaya devam edeceklerdir.

İZİNDE KADIN PERSONELE ÖNCELİK VERİLECEK

Çalışan eşlerin her ikisinin de bakanlığımız personeli olması halinde, kamu sağlık hizmetinin sürdürülebilirliğine yönelik gerekli tedbirleri alınması kaydıyla okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan çalışanlarımızın yıllık izin talepleri, kadın çalışana öncelik verilmek kaydıyla kurum amirlerince değerlendirilerek hizmeti aksatmayacak şekilde planlama yapılacaktır.

RADYOAKTİF IŞINLARLA ÇALIŞAN PERSONEL

657 sayılı Kanun'un 103. maddesinin son fıkrasına göre radyoaktif ışınlarla çalışan personele verilmekle yükümlü olunan 1 aylık sağlık izni (şua) kurum amirlerinin uygun görecekleri zamanlarda kullandırılacaktır

PERSONELİN İDARİ İZİNLERİ

Personeli, 02.06.2020 tarihli ve 1483 sayılı yazımızın 1. maddesi çerçevesinde kurum amirlerince takdir edilmek kaydıyla idari izin verilmesi uygulaması devam edecektir.

ÜCRETSİZ İZİN TALEPLERİ

Doğum sonrası analık iznine müteakip alınan ücretsiz izinler ile 657 sayılı Kanun'un 77. ve 78. maddelerine göre talep edilen ücretsiz izinler ve ilgili kanuna göre sendikalarda yönetici pozisyonundan dolayı ücretsiz izin talep edenlerin talepleri karşılanacak olup, bunlar harici personele ücretsiz izin verilmeyecektir.

HAMİLE PERSONELİN DURUMU

Bakanlık makamının 27.08.2020 tarih ve 2525 sayılı olurları ile yürürlüğe konulan Covid-19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirler konulu yazımız yürürlükte olup, hamile personele hamileliğin 24. haftasından 32. haftasına kadar izin verilmesi uygulamasına devam olunacaktır.

Türkiye'de günlük yeni hasta sayısı 2 bin 200'ü aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yasemin ulusoylu05 Kasım 2020 23:22

    Sağlık bakanlığı çalışanları ayrıma uğramamalı ve kronik hastalığı olanlar ve engelliler e ve hamilelere idari izin verilmeli acilen

  • Ayşe28 Ekim 2020 09:02

    Hemşire maaşı 10 bin lira olmalı

  • Baba27 Ekim 2020 22:58

    Cok nankorsunuz cok Maaş iyi pirim doner sermaye iyi Lojman. Iyi Sicak kaloriferli bilvisayarli oda iyi Makam odasi soforu iyi Emeklilik iyi emeklilik pirimi cok iyi Haklariniz saymakla bitmiyoor bari nankörlük etmeyin yoksa bu gariban VATANDAŞALAR Ne yapsin

  • emekli asker28 Ekim 2020 09:03

    sen gece yatağında yatarken onlar sabah nöbete girip ertesi gün akşam 36 saat nöbetten çıkıyor ,sen hafta sonu çoluğun cocuğunla  piknik yaparken onlar evin yüzünü göremiyor,bir hekim olabilmek için çocukluğunu yaşamıyacaksın sabahlara kadar ders çalışacaksın türkiyede dereceye gireceksin altı sene en ağır eğitimi alacaksın bitirdikten sonra uzmanlık sınavına çalışacaksın kazanırsan ,hastanede akşama kadar çalışacaksın eve gelince sabaha kadar 4 sene ders çalışacaksın,avrupada günde 12 hastaya bakarken bir hekim sen burda 100 ün üzerinde hastaya bakacaksın ve seninin gibi insanlar utanmadan hala çirkin yorum yapacak ve en ufacık rahatsızlığında gece gündüz demeden hekime koşacak...

  • Guliguli28 Ekim 2020 02:02

    Bu şahıs kesin sağlık çalışanı Ve ironi yapıyor Vu mesajın başka bir açıklaması olamaz Çünkü şuanda hersey yazdıklarının tam tersi

  • Nankörlük ?28 Ekim 2020 00:02

    Arkadaş neden nankör oluyorlar! Doktor olmak için kaç yıl okuyor o Kitaplar o sınavlar ömrünü eğitime adıyor, hadi oldu doktor daha da devamı var sıcak odası bilgisayarı var diye mi nankör dayak yerler, sevdiğiniz insanı kurtarmasını beklersiniz kurtaramayınca ona saldırırız, Atatürk beni Türk doktorlarına emanet edin derken bi öngörüsü vardı bizim doktorlarımız iyi doktorlar içlerinden kötüsü çıkar mı çıkar hangi insan 4/4şük ki,onlara gelene kadar çok nankör var

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM27 Ekim 2020 22:32

    Sağlık çalışanlarına verdiğiniz sözü tutmanız gerekir. Hani ikramiyeler hani maaşlarda artış yazıklar olsun. Öyle görünüyor ki önemli olan sağlık emekçileri değil , sokakta bir maskeyi dahi takmayı başaramayacak kadar zeka ve akıldan yoksun “sokak öküzleri “ malum dışarda bir maskeyi dahi takmaktan aciz sokak öküzlerini iyileştirmek için sağlık çalışanlarına yeni işkence fermanı yayınlanmış sağlık emekçilerine eziyete devam yazıklar olsun.

  • Okie Dokie27 Ekim 2020 22:07

    Turizm sezonu bitti birden virüs alevleniverdi (!)

  • Kaçan Grup27 Ekim 2020 21:54

    kendi başarısızlıklarının faturasını sağlık çalışanlarına kesmişler. kendilerine yakışanı yapmışlar.

  • Nuri27 Ekim 2020 21:49

    Davarları sokağa maskesiz salmayın.özel hastaneler kamu hizmeti yapsın

  • Kral tayyo27 Ekim 2020 21:48

    Padişahımızın fermanıdır...

  • 1027 Ekim 2020 21:36

    3 HAFTA SOKAĞA ÇIKMA YAĞI GELSİN KATIKSIZ. YOKSA BU SAĞLIK ÇALIŞANLARI BU GİDİŞLE ÇOK YÜK OLACAK BU VİRUS.. .ÇÜNKÜ ARTIK SOKAKLARIN UMRUNDA DEĞİL..

  • Erol g.27 Ekim 2020 21:29

    KISACA HASTALANMALARI ÖLMELERİ HARİÇ HER ŞEY YASAK

  • Komedi27 Ekim 2020 21:03

    Yasağa uymayanlar işten atılırlar muhtemelen.

  • Kaçkar KAPLANI27 Ekim 2020 21:02

    Kölelik sistemi geri geldi. Hastanelere giden görür orada çalışanların halini. Yüzlerinde maskeden yara olmuş ciltler, gecenin 5-6 larında gözleri kan çanağı olmuş hallerini. Saniye durmadan herkese yetişme çabaları taktire şayan. Hepsini cani gönülden tebrik ediyorum. Bir insan hiç tanımadığı için kendini nasıl feda eder onlardan öğrenebilirsiniz. Bu kadar özveriye böyle bir dayatma hiç de hoş olmamış.

  • Kamil27 Ekim 2020 20:45

    Maaşlarını arttırılsın. Bizim için mücadele ediyorlar, haklarıdır

  • mert27 Ekim 2020 20:30

    Bırakmak istiyorsa ne yapacaksınız ayağındanmı zincirleyeceksiniz.

  • yunus27 Ekim 2020 20:24

    Bittiler,tükendiler artık,,,sınav yerine yeni mezunları hemen işe yerleştirin.24 saat uykusuz çalışılır mı?

  • Bika27 Ekim 2020 19:52

    Sağlık çalışanlarına ölmek serbest mi! 

  • Hasan27 Ekim 2020 20:37

    Başkan izin verirse olur yoksa her şey yasak.