E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSadr destekçileri Yeşil Bölge’ye girmeye çalışıyor---

Sadr destekçileri Yeşil Bölge’ye girmeye çalışıyor

Sadr destekçileri Yeşil Bölge’ye girmeye çalışıyor
30 Temmuz 2022 - 10:21 borsagundem.com

Bağdat’ta Sadr Hareketi liderinin destekçileri, Yeşil Bölge çevresindeki beton bariyerlerini aşarak içeri girmeye çalışıyor.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın destekçileri, sabah erken saatlerde Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda toplandı. Grup, Yeşil Bölge’yi basmak için beton bariyerleri yıkmaya başladı.

Mukteda es-Sadr yanlıları, İran destekli Şii siyasi çatı kuruluş Koordinasyon Çerçevesi'nin başbakan adayı Muhammed Şiya Sudani'yi protesto ediyor.

Sadrcılar 27 Temmuz'da da Sudani'yi protesto etmek amacıyla yaptığı gösteriler sırasında Yeşil Bölge'yi basarak meclis binasına girmişti. Sadr destekçileri burada İran'a karşı sloganlar atmıştı.

BM, Irak devlet kurumlarına saygı duymalısınız

Irak'ta parlamento basıldı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak hükümetine çağrı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ31 Temmuz 2022 12:17

    Bunlar kadar cahil ve koyun gibi bir topluluk yoktur.ırak suriye lübnan libya iran yemen hepsi aynı ve bulundukları yeri hak ediyorlar yoksa ALLAH hepsine de büyük servetler vermişler.ulan sadır ve başkaları kim.bunların hepsi bence ajanlar.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN31 Temmuz 2022 10:54

    İran, libya, yemen, ırak, lübnan ve suriye de Şİİ Mezhebini acımasız bir şekilde yaydı fakat hepside gözyası, açı  yokluk  içinde ekmek dahi bulamadan kıvranıyorlar.Halklarıda bu dini liderler denilenlerin söylediklerini hiç sorgulamıyorlar, hiç araştırmıyorlar ve bunlara körü körü inanıyorlar.bu dini liderlerinin fetöcü, dışgüçlerin ajanlarımıdır diye de arıştırmıyorlar .ondan sonra üzülmeyeceksin ağlamayacaksınız kıvranmayacaksınız.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ30 Temmuz 2022 15:09

    Bu ülkeyi bir din adamı kendi yandaşlarını bir işaret parmağı ile koyun gibi hareket ettiyor.kimse ne sorğuluyor nede araştırıyor.din adamı diyor ki gidin mecliste namaz kılın hurra hepsi meclise saldırıyor.ulan namaz kılınacak yermi kalma mescid yakın değil ise boş bir arazide de namaz gayet rahatlıkla kılınır amacları bu değil şakrakanlık.islam dünyası böyle param parça olur ise elin adamı kafirlerde ülkenize ve kaynaklarınıza çökerler.suriye libya, lübnan ırak iran yemen hep bu şiilerin  yanlışlarından ekmek bulamıyorlar.

  • BİR İNSAN30 Temmuz 2022 22:25

    ADIN GÜZEL. AMA OLAYI ANLAYAMAMIŞSIN, SADR DENEN ALİMİ İNGİZİZLER DESTEKLİYOR. YANİ NASIL TÜRKİYEDE SÜNNİLERİN İÇİNDE SAÇMA SAPAN FİKİRLİ HOCALAR VAR ORDADA SARD GRUBU. BİZDEKİLERDE İNGİLİZ ADAMI IRAKTAKİ SADR DENE ADAMDA İNGİLİZLERİN ADAMI. BUNLAR HEP FİTNE YAYAR. İŞLERİ SÜNNİYİ ŞİAYI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEKTİR. TABİ BİZED BUNLARA KANIYORUZ. SONRA SONUMUZUN NE OLACAĞI BELLİ..  ŞİADA SÜNNİDE KARDEŞTİR BENİM NAZARIMDA 

  • Mehmet 30 Temmuz 2022 14:44

    Bunlar kiyamet gunune kadar akillanmaz

  • Ali madikçi30 Temmuz 2022 14:17

    İçerideki kale muhafızları burçlardan saldırganların üstüne Rum ateşi(kızgın yağ) döksün.

  • Şark Dünyası30 Temmuz 2022 12:46

    Cemaatleşme ve mezhepciliğin bir ülkeyi getirdiği durum bölünme parçalanma iç savaş ve israile sindirimi kolay ara sıcak haline gelme.