E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSadık Yakut özür diledi---

Sadık Yakut özür diledi

Sadık Yakut özür diledi
20 Şubat 2014 - 00:18 borsagundem.com

TBMM Başkanvekili, bir gazeteciye söylediği "’Ben olsaydım ebeni öperdim senin" sözlerinden dolayı Genel Kurul'da özür diledi

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, geçen Ocak ayında bir gazeteciye söylediği "’Ben olsaydım ebeni öperdim senin" sözlerinden dolayı TBMM Genel Kurulu’nda özür diledi.

Yakut, geçen Ocak ayında, makamında Güney Koreli parlamenterleri kabulü öncesi, gazeteciler, özellikle 17 Aralık operasyonuna ilişkin sorular sormuş, bir gazeteci de "Savcının ne yapması gerektiğini bilen bir insansınız. Siz olsaydınız ne yapardınız? Muammer Akkaş gibi mi davranırdınız?" sorusunu yöneltmişti. Yakut da gülerek, "Ben olsaydım ebeni öperdim senin" yanıtını vermişti.

Yakut, TBMM Genel Kurulu’nda MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın internet yasasını onayladığı için eleştirdiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kullandığı ’Pis bir pazarlık’ ifadesi nedeniyle özür dilemesini istedi. Yakut’un özür istemine MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz tepki gösterdi ve "Sayın Başkan, siz Meclis Başkanvekili olarak, bir gazeteciye kullanmış olduğunuz o kelimeden dolayı milletten özür mü dilediniz de şimdi milletvekilinden özür dilemesini bekliyorsunuz" diye sordu.

HER ZAMAN KULLANDIĞIM KELİME

Bunun üzerine Yakut, "Ben o sözü iki kişi arasında, samimi bir ortamda kullandım ve her zaman kullandığım bir kelimeyi kullandım. Hakaret kastı varsa tüm milletten özür dilerim. Özür dilemekte hiçbir şey yok" diye cevapladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğa20 Şubat 2014 02:39

    aradan neredeyse bir ay geçmiş ama sizin sözlerinize şaşırmıyoruz artk

  • hakan277220 Şubat 2014 02:29

    Şu meclisimizin haline bak.Argo küfürlü hakaret dol söylemler.Biz millet olarak bu meclis bize yakışmıyor

  • hakan277220 Şubat 2014 02:28

    İster meclis başkanı olalım ister vekil.Halk içinde o kadar olumsuz ve argo kelimeler içinde yaşıyoruz ki,ruhmza işlemiş.Birde bakıyorsun ağzımızdan çıkmış.Toplum ve eğitim olarak düzelmemiz lazım.