E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSABMiller istiyor, Özilhan satmıyor---

SABMiller istiyor, Özilhan satmıyor

SABMiller istiyor, Özilhan satmıyor
13 Kasım 2014 - 05:57 borsagundem.com

İngiliz bira devi SABMiller'ın Ortadoğu ve Rus pazarında güçlenme için Anadolu Efes'e talip olduğu iddia ediliyor. Özilhan 'satma niyetimiz yok' diyor

Dünyanın en büyük ikinci bira üreticisi olan İngiliz SABMiller, dev bir satın almaya hazırlanıyor. ABD’li Wall Street Journal (WSJ) gazetesine göre Afrika, Ortadoğu ve Rusya pazarında güçlenmek isteyen İngiliz şirket, rotasını Türkiye’ye çevirdi. Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre SAB Miller’in Anadolu Efes’in tamamını satın almak için harekete geçtiği iddia edilirken, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Ortağımız SABMiller’ın CEO’su bu yönde açıklama yapmış. Ancak Anadolu Efes’i satmak gibi bir niyetimiz yok” mesajını verdi.

HEINEKEN’İN KAPISINI ÇALDI

Tanzanya, Ekvator ve Rusya’da küçük yerel markaları bünyesine katan SABMiller bu pazarlarda dağıtım ağına sahip global bir markayı satın almak için harekete geçti. İngiliz şirket, ilk olarak eylül ayında Hollandalı bira üreticisi Heineken’in kapısını çaldı. Hollandalı şirket yaptığı açıklamada, en büyük rakibi SABMiller’ın teklifini geri çevirdiklerini duyurdu. WSJ’ye göre SABMiller’ın yeni rotası Türkiye oldu. Gazetede yer alan analize göre, yaklaşık 3 yıl önce Anadolu Efes’in yüzde 24’ünü satın alan SABMiller’ın şirketin tamamını almak için harekete geçebileceği belirtildi.

KESİNLİKLE SATMIYORUZ

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ise, SABMiller’ın Anadolu Efes’i alacağı yönündeki iddialara şu cevabı verdi: “Şirketin yüzde 100’ünü satmayı düşünmüyoruz. Daha önce SABMiller’ın CEO’sunun bu yönde bazı açıklamaları olmuş. Ancak bizim Anadolu Efes markasını satmak gibi bir niyetimiz yok. Bu konuda son dönemlerde birçok açıklama yapılıyor. Biz markamızdan memnunuz. Yeni hedef pazarlarımız var. Bazı operasyonel çalışmalar içerisindeyiz. Ancak satmak gibi niyetimiz yok.”

Migros için kaynağa ihtiyacımız yok

EKİM ayında Migros’un yüzde 40’ını satın almak için teklif verdiklerini hatırlatan Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizim bu markayı satın almak için kaynak arayışı içerisinde olduğumuz söyleniyor. Bizim kaynağa ihtiyacımız yok. Bankamızı (Abank) sattık paramız var. Dolayısıyla Migros’a kaynak yaratmak için Anadolu Efes’i satmayız. Böyle bir sıkıntımız yok. Yaptığımız çalışmalar ortada. Ancak son dönemlerde Anadolu Efes’in satılacağı yönündeki dedikodular da kulağıma çok sık gelmeye başladı. Tekrar söylüyorum ‘Anadolu Efes’i satmayacağız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)