E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSabancı'dan büyük destek---

Sabancı'dan büyük destek

Sabancı'dan büyük destek
03 Temmuz 2014 - 07:47 borsagundem.com

7 yıldır kadın, genç ve engellilere yönelik projelere hibe veren Sabancı Vakfı, 2014’te 9 projeyi daha hibe programına dahil etti

Sabancı Vakfı, 2014 yılında Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında hibe vereceği yeni projelerini açıkladı. Son yedi yıldır kadın, genç ve engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının projelerine hibe veren vakıf, 2014 yılında 9 yeni projeyi daha hibe programına dahil ederek destek verdiği proje sayısını 46’ya çıkardı. Vakfın, bugüne kadar Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında verdiği toplam hibe tutarı bu yılla birlikte 8 milyon TL’yi aştı.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı,“2006'da vakfımızı yeniden yapılandırarak toplumsal programlar hayata geçirdik. En önemli paydaşımız sivil toplum kuruluşları oldu” dedi.

KADIN, GENÇ VE ENGELLİ...
 
Sabancı, Hibe Programları’nın toplumsal gelişme adına önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ve sivil toplum kuruluşlarının yeni ve yaratıcı projeler geliştirmesine de vesile olduğunu belirterek,  “Bu yıl seçtiğimiz projelerle birlikte bugüne kadar kadın, engelli ve genç alanlarında geliştirilen 46 projeye hibe vermiş olacağız. Hibe programlarının vakfımızla birlikte ülkemizde bilinmeye ve yayılmaya başlaması daha fazla sorumluluk hissetmemize neden oluyor. Çalışmalarımızın küresel çapta izleniyor ve takdir görüyor olması, bizi de hep daha iyisini yapmaya teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.

BAŞARI ÖYKÜLERİ ARTACAK

Güler Sabancı, insanların hayatında yarattıkları pozitif gelişmelerden güç alarak topluma ve diğer kuruluşlara örnek olmaya, başarı öykülerini çoğaltmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

EN FAZLA BAŞVURU GÜNEYDOĞU'DAN

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan'ın verdiği bilgilere göre, 2014 yılında Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında, Türkiye’nin 63 ilinden 325 proje başvurusu alındı. En çok başvuru alınan bölgeler sırasıyla; Güneydoğu ve Doğu Anadolu, Marmara ve İç Anadolu bölgeleri olarak gerçekleşti.  

BU YILIN HİBE ALAN PROJELERİ

- KAMER Vakfı Siirt Şubesi’nin “O Köy Bizim Köyümüzdür” projesi.
- Muş Kadın Çatısı Derneği “Çocuk İstismarına Dur De” projesi
- Anne Çocuk Eğitim Vakfı, “Kırsalda Genç Kadınların Güçlendirilmesi” projesi
- Bilgi Üniversitesi Sosyoloji/Araştırma Merkezi “Eğitim Ortamında Engelli Ayrımcılığı ile Mücadele” projesi
- Eğitimde Görme Engelliler Derneği “Engelli Üniversite Öğrencileri Konseyi”
- Ulusal Down Sendromu Derneği “Hoş Geldin Bebek” projesi.
- Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği “Engelli Hakları İzleme Grubu” projesi.
- Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği “Etiketsiz Eğitim” projesi.
- Engelli Kadın Derneği “Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları” projesi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)