E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSabancı suikastı zanlısı ifade verdi---

Sabancı suikastı zanlısı ifade verdi

Sabancı suikastı zanlısı ifade verdi
18 Mart 2016 - 22:59 borsagundem.com

Geçtiğimiz Şubat ayında Aydın Söke otogarında yakalanan Özdemir Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol, tanık sıfatıyla ifade verdi

Geçtiğimiz Şubat ayında Aydın Söke otogarında yakalanan Özdemir Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili Çağlayan Adliyesi'nde tanık sıfatıyla ifade verdi.

Habertürk'ün haberine göre, Akkol adliyeye Silivri Cezaevi'nden yüksek güvenlik tedbirleriyle gizli olarak getirildi. Akkol'un Kiraz'ın katledilmesiyle ilgili olarak İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı tarafından ifadesi alındı.

Akkol'un ifadesinde Kiraz'ın öldürüldüğü gün Yunanistan'da cezaevinde olduğunu söylediği öğrenildi.

DHKP/C'li İsmail Akkol 9 ocak 1996'da Sabancı Center'a, Mustafa Duyar ve Fehriye Erdal ile birlikte girerek, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı ve Haluk Görgün ile sekreter Nilgün Hasefe'nin öldürülmesi eyleminde yer almıştı.

Mustafa Duyar Suriye'de yakalandıktan sonra getirildiği Türkiye'de cezaevinde öldürülmüş, Fehriye Erdal ise kaçtığı Belçika'da izini kaybettirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)