E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSabancı Holding kârını 3.8 milyara yükseltti---

Sabancı Holding kârını 3.8 milyara yükseltti

Sabancı Holding kârını 3.8 milyara yükseltti
05 Kasım 2020 - 08:47 borsagundem.com

Hacı Ömer Sabancı Holding yılın ilk 9 ayında 3 milyar 805 milyon lira kâr açıkladı.

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden pozitif bilançolar gelmeye devam ediyor. Hacı Ömer Sabancı Holding (#SAHOL) 9 aylık bilançosunda 3 milyar 805 milyon lira kar açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde 3 milyar 156 milyon lira kar açıklamıştı. Holding, üçüncü çeyrekte 1 milyar 662 milyon kar açıkladı. 2019 bilançosunda 3. Çeyrek karı 1 milyar 251 milyon liraydı. Beklentilerden yüksek gelen kar rakamında, Akbank, Enerjisa Enerji, Çimento Grubu karlarının güçlü gelmesi ile Teknosa'nın bu çeyrekte kar açıklaması önemli etkenler oldu.

"ENERJİDE 1.3 MİLYAR TL'LİK ŞEBEKE YATIRIMI"

Üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper şöyle dedi:  “Enerji sektöründe 1.3 milyar TL’lik şebeke yatırımı gerçekleştirdik. Bunun yanında Enerjisa Üretim şirketimiz, yenilenebilir enerji yatırımlarına destek verecek önemli bir finansman sözleşmesi imzaladı. Bu kapsamda toplam 7 bankayla 650 milyon euroluk Türkiye’nin en büyük sürdürülebilirlik kredi sözleşmesine imza atılmış oldu.

Yapı malzemelerinde yurt içindeki hızlı toparlanma ve artan ihracatımız finansal sonuçlarımıza olumlu katkıda bulundu. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlarının geri dönüşünü en net olarak aldığımız finansal hizmetler ve perakende sektörlerinde de oldukça memnun edici bir dönemi geride bıraktık. Teknosa şirketimizle müşteri odaklı yol haritamız sayesinde son 20 yılın en iyi performansını yakaladık. Sabancı Holding Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu (Sabancı Ventures) aracılığıyla ilk yatırımımızı gerçekleştirdik.”

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NOTU BİR KADEME YÜKSELDİ”

Cenk Alper sözlerine şöyle devam etti: “Bu günün dünyasında şirketlerin başarısı sadece elde ettikleri finansal sonuçlarla değil, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmaya ve toplumsal değere sundukları katkıyla ölçülüyor. Bu sorumluluktan hareketle, sürdürülebilir kalkınma konusunda dünyanın önde gelen iş dünyası platformlarından olan Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) Türkiye’den tek üyesi olduk. Yine aynı zamanda MSCI endeksinde Sabancı Holding’in sürdürülebilirlik notu bir kademe daha yükseldi. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, uzun vadeli stratejimizde de yer alan çevresel, sosyal ve yönetişimsel sürdürülebilirlik hassasiyetlerini ön planda tutarak çalışmaya devam edeceğiz.”

Enerjisa 2020’nin ilk 9 ayında 1.3 milyar TL yatırım yaptı

Sabancı ve Skoda Transportation güçlerini TEMSA’nın geleceği için birleştirdi

Sabancı Holding, 2020 ilk çeyrekte net karını artırdı

Dilek Sabancı Teknosa hissesi sattı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali05 Kasım 2020 09:52

    Hisse bedava. Al at kenara unut.

  • 👍🏻05 Kasım 2020 09:06

    Ben olsam bu fiyattan alayını satardım normal sonuç bir daha rüyasında göremeyeceği yerde hisse,zaten buralaa gelmesini kendileride ister neden istemesin iyi yapmış alanlara hayırlı olsun.