E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSabancı Avrupa'da çimento fabrikası alacak---

Sabancı Avrupa'da çimento fabrikası alacak

Sabancı Avrupa'da çimento fabrikası alacak
24 Eylül 2014 - 08:12 borsagundem.com

Sabancı Çimento Grubu, Lafarge ve Holcim'in birleşmesinin ardından satışa çıkan varlıklarla ilgileniyor

Sabancı Çimento Grubu’nun, dünyanın en büyük çimento şirketleri olan İsviçreli Holcim ve Fransız Lafarge’ın birleşmesinin ardından Avrupa’da satışa çıkardığı bazı varlıklar için teklif vermeyi planladığı, grubun tek başına ya da yabancı şirketlerle oluşturulan bir konsorsiyum ile teklif verebileceği belirtildi. 

Zaman'ın haberine göre, konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, Sabancı Çimento Grubu, Holcim-Lafarge’ın Avrupa’da satışa çıkaracağı varlıklar ile ilgileniyor. Holcim-Lafarge’ın birleşmesinin ardından rekabet kuralları gereği satması gereken birçok ülkeye yayılmış varlıklar için aralık ayında teklifleri alması bekleniyor.Bir kaynak, “Sabancı Çimento Grubu bu satışlarla ilgileniyor. Aralıkta teklif vermek için hazırlanıyor, teklif öncesi varlıklarla ilgili ön bilgiler incelenmek için alındı.” dedi. Sabancı Çimento Grubu konuyla ilgili bir yorum yapmadı. Bünyesinde halka açık Akçansa ve Çimsa’yı bulunduran Sabancı Holding Çimento Grubu’nun çimentoda bölgesel oyuncu olma isteği doğrultusunda uzun zamandır satın almalarla büyüme hedefi bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 93,35
En Yüksek: 93,55
En Düşük: 91,50
Değişim 0,70 %
FK: 12,35
PD / DD: 0,86
İşlem Hacmi 2.214.448.696
Toplam Adet: 23.926.990
Ağırlıklı Ort.: 92,55
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali24 Eylül 2014 08:47

    önce şu afyona baksınlar.2012 den beri yeni fabrika kuracağız diyorlar.millet beklemekten bıktı usandı artık.