E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSabah o besinleri yemek kilo verdiriyor---

Sabah o besinleri yemek kilo verdiriyor

Sabah o besinleri yemek kilo verdiriyor
31 Ağustos 2019 - 10:14 borsagundem.com

Doktor Özcan, "Patatesi ve elmayı sabahları yemek her zaman kilo vermeye yardımcı olur" diye konuştu

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Doktor Yegane Koulıeva Özcan, zayıflamak için gıdanın çeşidinden ziyade günün hangi saatinde tüketildiğinin önemli olduğunu belirterek "Patatesi ve elmayı sabahları yemek her zaman kilo vermeye yardımcı olur." dedi. 

Yaptığı yazılı açıklamada kahvaltıda patates tüketerek zayıflamanın mümkün olduğuna işaret eden Özcan, hızlı bir şekilde kilo vermek isteyenleri uyardı. Fazla kilosu olmayan ancak zayıflamayı takıntı hale getirenlerin psikolojik destek alması gerektiğini vurgulayan Özcan, "Son zamanlarda herkes diyet yapıyor ve herkes acilen zayıflamak istiyor. Bu insanların bir kısmı gerçekten kilo vermeli ama öyle bir grup insan var ki zayıflamayı takıntı haline getirmiş. Sosyal medyadaki paylaşımların da etkisiyle kendini beğenmeyen, sırf bu nedenle zayıflamayı takıntı haline getirenlerin diyetisyene değil psikiyatristlere başvurmasını öneririm." ifadelerini kullandı. 

"Hızlı kilo kaybının hiçbir faydası yok"

Hızlı kilo kaybının hiçbir faydası olmadığına da dikkati çeken Özcan, "Kalıcı, sağlıklı zayıflık için yavaş ve bilinçli kilo vermek şart. 

Unutmayın ki her bireyin kendine has kilo verme hızı var. Bu hız da bireyin kaç kilo fazlası olduğuna bağlı. Doğru yaklaşımla aylık asgari kilo kaybı oranı, mevcut kilonuzun yüzde 5-6'sıdır. Sağlıklı kilo kaybı için izin verilen maksimum seviye ise mevcut kilonuzun yüzde 15-18'idir." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci31 Ağustos 2019 16:21

    lukus hayat, gosteris meraklisi ,ozentili hayat ,imkani olsa wc ye arabayla gidecek,senin ne sevdigin deyil sana ne yararli,aksam oldumu borekler corekler/yagli tuzlu tatlilar,homili girtlak pufuli kandil tumba yatak,eeeee yas birde 40 ustuyse vay o hale....45 inde kalp krizi ,50 sinde imamin kayigi......

  • Aks1531 Ağustos 2019 15:57

    En ideali ayda bir kilo vermek.

  • Bika31 Ağustos 2019 13:33

    Ayda %5 kilo vermek bile zor, bunu başaranın kilosu 13-14 ayda yarıya iner.

  • erol g.31 Ağustos 2019 10:25

    SONBAHARDA KİLO ALMALI İLKBAHARDA KİLO VERMELİ

  • :)31 Ağustos 2019 10:24

    ülkenin kilo alma nedeni dengesiz ve düzensiz beslenme hocam. dengesiz ve bol ekmelı beslenme, vucutta aynı elementlerın çoğalması metebolizmayı bozuyor.dengeli beslenme kiloyu dengeler