E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSaadet Partisi'nde 'Kılıçdaroğlu' çatlağı---

Saadet Partisi'nde 'Kılıçdaroğlu' çatlağı

Saadet Partisi'nde 'Kılıçdaroğlu' çatlağı
09 Mart 2023 - 18:03 borsagundem.com

Saadet Partisi içindeki Haymana Mutabakatı Heyeti, ittifakın Kemal Kılıçdaroğlu kararının sadece parti yönetimini bağladığını açıkladı

6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'nu göstermesinin ardından Saadet Partisi'nin içindeki Haymana Mutabakatı Heyeti, bir açıklama yayınladı.

CNN Türk'teki habere göre Saadet Partisi'nin içindeki Haymana Mutabakatı Heyeti'nin bildirisinde, 6 Mart'ta genel merkez önündeki görüntülere tepki gösterildi. Ve "Bu görüntüler ve sloganların genel merkez yönetimi tarafından makul karşılanması yarım asırlık tavamızın inkârı olmuştur." ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Saadet Partisi'nin yönetiminin davamıza, milli görüşçülere ve milletimize güveni kalmamıştır.İttifaka yönelik alınan karar sadece parti genel merkezini bağlar. Her ne kadar açıkça ifade etmeseler de teşkilat mensuplarımızın büyük bir çoğunluğu bu durumu tasvip etmemektedir. 

Bu çerçevede Saadet Partisi yönetiminin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermesiyle ilgili kararını tanımadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

"Saadet Partisi'nin yönetiminin hiç bir sözü ve kararı bizim için geçerli değildir" denilen açıklamada, Haymana Mutabakatı Heyetinin önümüzdeki günlerde yol haritalarını belirleyecekleri ifade edildi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu

 

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına AK Parti'den ilk yorum

 

Kılıçdaroğlu: Bu topyekün bir değişimin başlangıcı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.