E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS. Arabistan'dan flaş kara harekâtı açıklaması---

S. Arabistan'dan flaş kara harekâtı açıklaması

S. Arabistan'dan flaş kara harekâtı açıklaması
19 Şubat 2016 - 06:51 borsagundem.com

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr: Kara harekâtı Esed'e karşı değil, DAEŞ'i hedef alacak

Suriye'ye karşı Türkiye ile birlikte muhtemel bir kara operasyonuna katılacağı yolundaki haberlerle son haftalarda sık sık gündeme gelen Suudi Arabistan'dan yeni bir açıklama geldi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, ülkesinin Suriye'deki muhtemel bir kara operasyonuna Beşşar Esed'e karşı değil, DAEŞ'e karşı katılacağını açıkladı.

El Arabiya'nın haberine göre Cübeyr, “Suudi Arabistan koalisyonun bir parçası olarak, DAEŞ'i yol etme hedefiyle Suriye'ye özel kuvvetler göndermeye hazır olduğunu bildirmiştir. Tek görev ve sorumluluğumuz budur" dedi.

Cübeyr, “Kara kuvvetleri birliklerinin ya da özel kuvvetlerin tek hedefi şimdilik karada DAEŞ'le mücadele etmektir" diye konuştu.

Suudi özel kuvvetlerinin Suriye'ye sadece uluslararası koalisyon çerçevesinde gireceğini belirten Suudi Bakan, tek taraflı operasyon düzenlemelerinin söz konusu olmadığını duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burae19 Şubat 2016 10:14

    ''ömer'' rumuzla yazan muhterem, bilgin yoksa fikrin de olmasın. işid/daeş ırakta saddamın devrilmesinden sonraki süreçte, eski Saddam subaylarının direniş hareketi yapmaması için amerikanın verdiği rüşvetlerle (ki ilk rüşvetleri 400bin dolardır) oluşmuş, finansal olarak da güçlenmiş ve bu hale gelmiştir. ezber yapacağına, yada servis edilenleri okumakla yetineceğine üşenme biraz araştır doğruları kendin öğren...

  • ömer19 Şubat 2016 08:40

    DEAŞ zaten sizin projenizdir. Deaş bahane Esad hedeftir.

  • Bika19 Şubat 2016 07:07

    Suudi Arabistan,petrol paralarıyla ancak İslami teröristleri finanse ederler.Suudi ordusu , ABD'den izinsiz WC'ye gidemez.