E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS-400'lerde ikinci sevkiyat bugün başlıyor---

S-400'lerde ikinci sevkiyat bugün başlıyor

S-400'lerde ikinci sevkiyat bugün başlıyor
27 Ağustos 2019 - 08:10 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Akar, S-400'lerin ikinci bataryasının sevkiyatının bugün başlayacağını açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'dan alınan S-400 savunma sisteminin ikinci bataryasının sevkiyatının bugün başlayacağını açıkladı.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Erzincan'daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. 

S-400 tedariki 

İncelemeler sırasında S-400'ler ile ilgili de konuşan Akar, Türkiye'ye yönelik füze ve hava tehdidine işaret ederek bunu engellemek, milleti korumak için yapılan yoğun çalışmaları hatırlattı.

Bu çalışmalar kapsamında Türkiye'nin belirlediği kriterlere uygun cevap veren Rusya ile uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi temini için anlaşmaya varıldığını anımsatan Akar, "12 Temmuz'da S-400 tedarik çalışmaları başladı. Bu çerçevede yapılan çalışmalar devam ediyor. Birinci batarya geldi. İkinci bataryanın temini için de yarından yani 27 Ağustos'tan itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak. Amacımız ülkemizin ve milletimizin dışarıdan gelecek hava ve füze tehdidine karşı korunması ve kollanmasıdır." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)