E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS-400'ler yola çıktı! Rusya tamamen gözünü kararttı---

S-400'ler yola çıktı! Rusya tamamen gözünü kararttı

S-400'ler yola çıktı! Rusya tamamen gözünü kararttı
21 Ocak 2022 - 13:21 borsagundem.com

Kremlin'in Belarus'a S-400 hava savunma sistemleri yolladığı haberleri gündemi sarstı. Ukrayna'yı işgal etmesinin artık kaçınılmaz olduğu söylenen Rusya'nın, S-400'lerin ardından savaş jetlerini de göndereceği belirtildi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin bir Rus işgaline dönüşeceğine dair endişeler artarken, ABD Başkanı Joe Biden'ın önceki gün yaptığı açıklamalar büyük dikkat çekti ancak tartışmaları da beraberinde getirdi.

Konuşmasında, Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeye hazırlandığını söyleyen Biden, "Tahminim yakın zamanda harekete geçecek, bir şey yapmak zorunda" dedi. Biden, Putin'in bu hareketinden ötürü pişman olacağını da dile getirerek, "Bu yüzden ciddi bir bedel ödeyeceğini düşünüyorum. Bunu yaptığı için pişman olacak" ifadelerini kullandı. Biden, Putin'in geniş çaplı bir savaşa girişmek istemediğini, bu yüzden küçük bir alanı işgal edeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

S-400'LER YOLA ÇIKTI

Interfax haber ajansı Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın önümüzdeki ay yapılacak askeri tatbikatlara katılmak üzere Belarus'a iki tabur S-400 hava savunma sistemi göndereceğini bildirdi.

Rus askeri kuvvetleri ve ekipmanları, Allied Resolve (Müttefik Kararlılığı) tatbikatları için bu hafta Belarus'a gelmeye başladı

Rusya Savunma Bakanlığı, tipik olarak her biri sekiz uçaksavar füze sistemi içeren iki S-400 taburunun Rusya'nın uzak doğu bölgesinden Belarus'a trenle hareket etmeye başladığını duyurdu.

Moskova, tatbikatlar için 12 Sukhoi Su-35 savaş uçağı ve bir Pantsir füze sisteminin de Belarus'a konuşlandırılacağını açıkladı.

YAPTIRIM TARTIŞMASI

Biden'ın Rusya'nın işgal edeceği alana bağlı olarak yaptırımların büyüklüğünün değişeceğini söylemesi ise, tartışmalara neden oldu. Bazıları bunu “ABD'nin sınırlı bir işgale göz yumacağı” şeklinde yorumlarken, Beyaz Saray, bir açıklama yayımlayarak Rusya'nın herhangi bir şekilde Ukrayna'nın sınırlarını geçmesi halinde “ciddi bir misilleme ile karşılaşacağı”nı vurguladı.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de, Biden’a benzer ifadelerle, Ukrayna'ya saldırması halinde Rusya'ya çok ağır ekonomik ve mali yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi.

RUSYA GERİ ADIM ATMIYOR

Rusya ise geri adım atmıyor. Nitekim Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Biden’ın sözlerinin Avrupa'da yükselen gerginliği düşürmeye katkısı olmayacağını söyledi, “ABD'nin yaptırım tehditlerinin Kiev'i ülkenin doğusunda yaşanan sorunu güç kullanarak çözme konusunda cesaretlendirmesinden endişeliyiz" dedi. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında yeni bir telefon görüşmesi ihtimalini de dışlamadıklarını söyledi. Bununla birlikte Moskova, çizdiği kırmızı çizgilerden geri adım atmayacağını vurguluyor. Zira Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'den "NATO'nun Ukrayna'yı üye olarak kabul etmeyeceği garantisinin" alınmasının hedeflendiğini söyledi ve bunu krizin sona ermesinin tek şartı olduğunu belirtti.

Öte yandan Rusya Ukrayna sınırına yığınak yaparken, Ukrayna’ya da silah gönderimi dikkat çekiyor. ABD Dışişleri, Amerikan yapımı füze ve silahları Ukrayna'ya göndermeleri için Litvanya, Letonya ve Estonya'ya izin verdi. Estonya'nın Javelin tanksavar füzeleri, Litvanya'nın ise Stinger füzelerini Ukrayna'ya göndereceği söylendi. İngiltere de bu ülkeye bazı füzeler yollamıştı.

BEKLENEN GÖRÜŞME BUGÜN!

Ukrayna-Rusya krizinin çözümü adına diplomatik çabalar sürüyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna’nın başkenti Kiev’den Almanya’nın başkenti Berlin’e geçti. Burada Fransa, Almanya ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla görüşen Blinken’in, bugün Cenevre’de Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la bir araya gelmesi bekleniyor. Bu görüşmenin askeri bir çatışmayı önlemek adına son çaba olabileceği ifade ediliyor.

Bu arada kritik görüşme öncesinde Avrupa Birliği, ABD, NATO ve AGİT dönem başkanlığı arasında dörtlü koordinasyon görüşmesi yapıldı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, görüşmeyle “Böyle kritik bir zamanda güçlü bir birliktelik sinyali” değerlendirmesini yaptı.

KRİTİK KARAR PUTİN’E GİDİYOR!

Rus milletvekilleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıma çağrısını içeren karar tasarısını parlamentonun alt kanadı Duma’ya sundu. Bu tasarının, Rusya’nın bu bölgeleri Ukrayna’ya karşı ‘korumak’ adına başlatacağı olası bir işgal harekatı için yasal zemin hazırlayacağı ifade ediliyor.

İSTANBUL'DA ZİRVE GİRİŞİMİ

Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya'nın İstanbul'da görüşmesi için girişimlerde bulunduğu açıklandı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre; 'Ukrayna-Rusya-Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Üçlü Temas Grubu' (Minsk) toplantısının İstanbul'da yapılması için görüşmeler devam ederken, toplantı tarihi ise henüz netleşmedi. Türkiye'nin arabuluculuğuna iki ülkenin de sıcak baktığı belirtildi.

Batı hangi yaptırımlarla Rusya'yı hedefe koyar

 

Rusya: Ukrayna’ya silah tedarikini durdurun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil21 Ocak 2022 21:48

    Ukrayna nin işgal edilmesi eğer kimse karışmaz ise Rusya için zor değil bence. Ancak Ukraynayi alırsa sirada diğer Avrupa ulkelerine çok yaklaşmış olacak. Ukrayna Avrupa için çok kozmopolittik bir öneme sahip bence. Aynı Yunanistan gibi, hem Avrupanın sınır kalkanı, hem de Rusya ile arasında uzaklaştırıcı bir ara bölge ve Karadeniz e uzanan rahat bir yol misali geçiş yeri. Ayrıca Rusya yaklaşırsa Avrupa daha çok diken ustunde olacak ve Rusya ya fazla diş geçirmesi zorlaşacak. Bence Avrupa Ukrayna sınırına aynı Rusya nın yaptığı gibi silah yığınağı yapması çok iyi olacak. Ekonomik yaptırım yıllardır Rusya ya yapılıyor zaten. Rusya yaptirimdan suan bundan pek etkilenmez. Uzun vadede etkilenebilir sanırım. Bence daha ciddiyeti gösterir bir şeyler yapmalı bence Avrupa birliği

  • Hadi girde görelim21 Ocak 2022 20:38

    Rusyanın silahı olsada günümüzde silah tek başına yetmez,eğer hem ab hemde abd ve doğal olarak bir sürü asya ülkeside yaptırıma katılırsa rusya ekonomisi ciddi manada zarar görür ellerinde gaz dan başka bir şey yok,yenilenebilir enerji arttıkça gazın tahtı sallanacak tıpkı petrolde olduğu gibi ve dolayısı ile yeni kaynak arama çabaları bunlar merak etmeyin rusya bir halt edemez suriye değil orası.

  • Taner21 Ocak 2022 18:21

    savaş felan hikaye boş haber anlaştık derler çıkarlar

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ21 Ocak 2022 15:00

    Her pisliğin altında abd var.senin ne işin var avrupada git amerika kıtasında at oynat.bunları bilerek ve kasten yapıp dünya ya silah satacaklar.çin ile başedemeyeceğini anlayınca başka yerleri karıştırmaya başladı.

  • emekci21 Ocak 2022 14:31

    rusya sıcak denizlere inmek için ukranyayı ele geçirmek zorunda. sonra sıra İstanbula gelecek

  • Vatan21 Ocak 2022 20:40

    Kardeş burası başka memlekete benzemez sen nerelisin bilmem ama bu toprakları kafir çizmesi çiğneyemez önce Allah sonra dini vatanı bayrağı uğruna ölecekler hazır,Hz Halid Bin Velid ile başladı bu cümle ya defolur gidersiniz veya ölümü gülerek karşılayan bir ordu ile savaşmak zorunda kalırsınız. Anladın

  • RAMO CANCAN21 Ocak 2022 15:08

    o biraz sıkar.

  • Mucise Reis ;)21 Ocak 2022 13:59

    ABD nin işin içine girmesi olayları tırmandırdı. Ben burdayım ABd ne hamle yapacaksın der gibi büyük rest çekti. Heleki kuş uçumu mesafede Rusya anında birliklerle takviye edebilecek yakınlıkta. ABD orayı, burayı, uçaklarla vurmasın girişimde bulunmasın diye s400 ler açılacak. Avrupa ülkelerinin hava gücü desteği s400 ler ile iptal olmuş durumda. s400 her nesil uçı vuracak güçte. Nato uçakları bombarduman ve ana kumanda merkezi uçakları ile rus uçaklarını imhası söz konusu olamaz. Rusya bütün araçları kendi coğrafyasında tam randıman çalışacak biçimde özellikli inşa ediyor. Nato araçları her coğrafi bölgede aynıu kalitete çalışamıyor. Rusya Tankları gittimi kork. Tank demek şeref onur geçmiş milli ataları demek. Tanklar önemli. 24 saat tak tak tak girecekler, şehrin içinde belirledikleri sınırlara kadar tankları sürecekler. sonra bir sınır tel örgu hat dikenli setleri çekecekler. Geleni vururum diyecekler. belirledikleri bölgede çatışmaları bitirecekler. Rusya geçmişi bu...

  • Soru Cevap 21 Ocak 2022 20:08

    Hey Conii , Hemi de müsteşrıkk da mi takiliyorsun bakiiimmmmm ... O zaman sen cevabını bilirsin muhakkak ! Edille-i şeriyye kaçtır ? Ben 1298 biliyorum ya sen :)))

  • Mucise Reis ;)21 Ocak 2022 18:42

    Hahaha, ya bir insan ne kadar cahil olabilir :D aç Rusların berlin işgalini... aç Gori işgalini :D  Aç dünyanın en büyük tank savaşlarını, Çekoslavakya işgalini :D  Dünyadan haberiniz yok. Dünyayı bırak ahiretten haberiniz hiç hiç yok. İslamin şartını sorsam onuda yazamazsınız.. Bıza geldiniz doğdunuz, öküz olacak göçeceksiniz :D millete devlete vatana bir faydanız yok. Cahil cahil yazıyorsunuz. Zaten işi bilen yaızlarınıza gülüp geçiyor. Milletin eğlencesi oldunuz :D hadi ip uçlarını verdim. Şimdi google a yaızn bakalım. Berlin nasıl doğu-batı diye ayrılmış, ödevletinizi yapın haftaya testli imtahan yapacam sizleri :D Allah vermiş aramıza, sizleri de kölem yağıcam 40 yıl :D Yapacak bişi yok haha

  • Anthony Blinken 21 Ocak 2022 16:48

    Mr Reis , bizim Amerikan filmlerini çok iyi izleyip analiz ettiğin ve sonunda mükemmele yakın çıkarımlarda bulundugunu anlamış olmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. President Biden da aynı şekilde düşünüyor. Sadakatin için USA şahsınıza ilelebet minnettar olacaktır.

  • KERİM21 Ocak 2022 15:23

    S400LERİN TANKLAERIN KESTANESİNİ ÇİZDİRMESİN SONRA SURİYEDE NE YAPAR..

  • Murat21 Ocak 2022 13:40

    ' ... birşey yapmak zorunda' lafa bak sanki çocuk kandırıyor... Ukrayna'yı yem olarak önüne atıyorsunuz...böylece yeni soğuk savaş ile Avrupa yine ABD'ye muhtaç olacak