E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS-400'ler Türkiye'ye ulaşmış olabilir---

S-400'ler Türkiye'ye ulaşmış olabilir

S-400'ler Türkiye'ye ulaşmış olabilir
11 Temmuz 2019 - 10:03 borsagundem.com

S-400'ün Türkiye'ye getirilmesi beklenirken, Suriye'de Fırat'ın doğusuna denk gelen sınır hattındaki askeri hareketlilik dikkat çekiyor. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, “Fırat'ın doğusuna yönelik son derece güçlü harekât emareleri mevcut" dedi.

Rusya'dan satın alınan hava savunma sistemi S-400'ün ilk parçalarının Türkiye'ye gelmesi beklenirken, Rusya merkezli askeri stratejik düşünce kuruluşları, Tver'deki askeri üste iki büyük uçağa yükle melerin tamamlandığını iddia etti.

Bu uçakların Türkiye'den gelecek talimata göre her an havalanacak durumda hazır bekledikleri hatta Türkiye'ye ulaşmış olabilecekleri öne sürüldü.

"BÜTÜN DENKLEM DERİNDEN ETKİLENİR'

Ankara'da bir yandan S-400'lerin nere.ye konuşlanacağına dair farklı senaryolar konuşulurken diğer yandan hafta başından bu yana Suriye'de Fırat'ın doğusuna denk gelen sınır hattındaki yoğun askeri hareketliliği S-400'lerle ilişkilendirilen yorumların artması da dikkat çekiyor.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberinde, güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, "Fırat'ın doğusuna yönelik son derece güçlü harekât emareleri mevcut. Bu devasa yığınak sınır ötesi bir etkiye dönüsürse, bu bütün denklemleri derinden etkileyebilecek ge. lişmelere neden olabilir. Hareketlilik ciddi bir kararlılık taşıyor" derken, hareketliliğin S-400 ile aynı zamana denk gelmesine dikkat çekti.

Ağar, “S-400'leri sadece firlatılacak füze olarak görmemek lazım. Sistem radarının kapsayacaği alanı düşünün. Dolayısıyla Suriye ve Doğu Akdeniz gibi alanlarda Türkiye'nin çıkarlarına ters düşen hareketlilikler de rahatlıkla tespit edilebilir" dedi.

PLANLAMA VE HAZIRLIKLAR TAMAM

Şanlıurfa'nın sınır hattında Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine, aralarında tankların da bulunduğu yoğun askeri sevkiyat yapılması başkent kulislerinde "Fırat'ın doğusuna olası bir kara harekâtına hazırlık" değerlendirmelerine neden oluyor. Resmi güvenlik kay. nakları ise hareketlilikle ilgili soruya, "Fırat'ın doğusuna planlama ve hazırlıkların tamamlandığı en üst düzeyde aylardır söyleniyor. Ancak son sevkiyat ikmal ve değişim maksatlı olabilir" yanıtını vermekle yetindi. (NTV)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAFER KILIÇ11 Temmuz 2019 23:25

    S 400 suriye sınırına konuşlandırılacak ve yakında fırat ın doğusuna operesyon olacak.çünkü olmaz ise bu suriye liler ilelebet burada kalır ve ekonomi daha da kötüleşir.bize kahbelik eden sonunda cezasını vereceğiz.bu abd olsa dahi.

  • : )11 Temmuz 2019 23:10

    memleket kurulurken, sen savaş gazisisin al maaş dendiğinde, vatan için namu siçin savaştım cephelerde, gazi maaşı istemem devletime kalsın, ben çalışır üretirim, köyümün tarlaları boş kalmasın diyen onurlu insanlar, ve halkına hesap veren şerefli insanlarla temelleri atıldı... o saatten bu saate, herkim aynı vasıfları uygularsa inanın TÜRKİYE CUMHURİYETİ dünya devi olmazsa şaşarım...Formül belli. şefaf kazançlar, adil dağitim, hak edenin hak ettiği mevkiye gelmesi. ahlaklı ve namuslu insanların doğrudan şaşmamasıdır... yoksa balık baştan kokar, al ihale ver ihale, hesap soran yok, hesap soran anında tayin, mevkilerde anında değişim vb oluyorsa o ülke bir arpa boyu ilerlemez...gerisi hikaye

  • b.kemancı11 Temmuz 2019 21:08

    bu ülkeye Atatürk,ten sonra gelen kıymeti bilinmeyen menderes son olarak Erbakan gibi bir lider kıymetleri bilinmedi bu yüzden bu haldeyiz .

  • Kerim11 Temmuz 2019 20:59

    Elimizi her daim acik etmeyelim.bu s 400 lerin plastikten olan benzerlerindende yapmaliyiz ortasina radar yerlestirip s 400 leti korumaliyiz yunanlilari adalardancikarmaliyiz birinci dunya savasinda ulkemizde yol actiklari zararlar icin tazminat istemeliyiz akdeniz ve ege adakarindan cikartmak icin onlarin taktiklerini kullanabiliriz ufak hizli botlarla birkac mehmet ali sedat peker yesil gibi adamlar bulabiliriz

  • Arif11 Temmuz 2019 20:44

    Yorumlara baktım, s400 istiyor sağcısı solcusu. İstemeyenleri tc den çıkaralım

  • eee11 Temmuz 2019 23:12

    millet 5.nesil uçak üretiyor.. f16 lar 4. nesil kaldı. millet kıtalar arası roket atabiliyor... bizdekiler sınırımızı geçemeyen roketler orta menzil kaldı... millet uzaya çıkan roket ve teknolojileri var.. bizde hala bi tık yok,... e haliyle gelişen dünya düzenine göre üretemiyorsak, satın almak zorundayız. mecburen, istemeye istemeye

  • bir yorum11 Temmuz 2019 18:12

    Yani Başımızdakiler gerçekten uluslararası siyaseti bilmiyor.Abd nin üst düzey yetkilileri gözünün içine bakarak yalan söylüyor sizde onlara yalan söyleyin.Füzeleri sezdirmeden konuşlandırın eğer uydudan bizi görürlerde onlar sahte balon füzeler deyin uani sizde onlara yalan üzerine yalan söyleyin kardeşim.Yani bu füzeler yüzünden soğan patates oldu 9 lira ya.Bu nasıl bir akıl anlamadım yani

  • Nihat11 Temmuz 2019 22:54

    Yahu sen ne zeki bir adammışsın böyle!  Buralarda ziyan olmuşsun meğer!  Derhal Dış işlerine bildirip sana uygun görev vermelerini söyleyeceğim!   :D  :D  :D  :D  :D 

  • Nihat11 Temmuz 2019 14:43

    Vazgeçecek, depoya atılacak denen soytarılar nerede?  Utanmaz arsızlar  Sizin canınız öyle istedi değil mi?  Savunmasız bir Türkiye'!   Başka isimle tekrar alakasız ilgisiz eleştiri hastalığı!  Sokakta yürümesini bilmeyen dangallar burada  dış politika konusunda ahkam kesiyor!  Ergen çocuk muhabbetine döndü iyice.

  • Mithat11 Temmuz 2019 19:45

    Nihat bey hislerime tercüman oldun. Ağzına sağlık. Malum bizler bu vatan için her neferi ile çalışırken onlar ise sadece tezvirat üretirler

  • doğru 11 Temmuz 2019 12:18

    askeri açıdan büyük devletlere karşı güçlü olmak istiyorsan hızı yüksek uzun menzilli füzelere ve nükleer güce sahip olacaksın,kuzey kore ve iran bu yüzden amerikaya kafa tutuyor,bu güce erişmek içinde bilime ve teknolojiye önem vereceksin,amerikanın güçlü olmasındaki en büyük etken beyinlere önem vermesinden ,bizde bu zihniyet daha gelişmemiş...

  • Ahmet tecer11 Temmuz 2019 13:04

    BRAVO ÇOK DOĞRU BİR YORUM

  • Cekic11 Temmuz 2019 10:43

    inşallah gelmiştir

  • GNÇLK :)11 Temmuz 2019 10:35

    DİKKAT...doğu akdeniz de yer altı maden aramaları var, gemiler geziyor. her ülkeden gemi ve firma hemen hemen var. Egemen güçler kktc etrafında arayışda ve rakibini frenlemeye çalışıyor... SURİYE STRATEJİ..TÜRKİYE SINIRINA YAKIN, DENİZE KIYISI OLAN NOKTALAR çok önemli. Denize kıyısı olan kurulan, kurulacak, kurulmuş devlet, devletçik, suriyeden ayrılmış özerk ülke vb. adını sen koy, denize sınırı olunca, akdenizdeki petrol ve yer altı kaynaklarından hak alır. Türkiye o bakımdan ypg ve terör gruplarına, suriye harici oluşumlara, özelliklede deniz kenarı ve deniz sahası oluşturacak hilelere kanmayacaktır. Suriye harici bir güç oradan deniz mili yasaları ve haklarına göre kurulmasına müsade etmeyecektir.

  • oğuz ..bey..11 Temmuz 2019 19:37

    oğuz o bakımdan en başta, suriye butünlüğü esad tanınmalı, bm ve insan hakları kararıan göre ülkesini vatandaşlarını yönetmeliydi. Böylece suriyeliler göç etmezdi. Suriyeli bölünmez ypg, pyt terör grupları oluşmazdı(ülke sınırımızdan bu ypg davul zurna geçmişti,hastaneleri kullanmışlardı vb.).. suriye çözümsüz yabancı güçlerin paylaşımında terör grupları artık sadece kandilde deil diğer kontrolsüz arazilerde... özeyle bu durumların oluşmasında hatalar var malesef. Alkışlanmadan bol bol eleştirilmesi gereken bir durumdayız...Egede 10 ada yunanlılcaişgal edildi son 7 yılda. ada sınırları deniz mili kazandırdı yunana. LOZANA göre bize ait ama...Zeytin dalına kendimizi mecbur bıraktık.olmadan halledilebilirdi.

  • oğuz11 Temmuz 2019 11:59

    Zeytindalı vs. operasyonlarını eleştirenler veya onlara bilmedende katılan lar gözünü açarsa inşallah Türkiye bu olşumlara izin vermeyecek. AB boşa yaptırım silahını çekmedi. ypg yi akdenize indirmeye çalışan israil güdümlü abd pentagonu bunu başaramadı ama başka oyunlarda dönüyor 7 24 uyanık olmak zorunda devletimiz. Allahım hiç birine zeval vermesin. Patates saman soğancılar ihaların sihaların milgem vs. gibi projelerinin anlamını bilmezler ama bakın ne kadarda işimize yarıyor...