E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS-400'ler o tarihte Türkiye'ye geliyor---

S-400'ler o tarihte Türkiye'ye geliyor

S-400'ler o tarihte Türkiye'ye geliyor
06 Şubat 2019 - 13:15 borsagundem.com

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, S-400 füze savunma sistemlerinin anlaşmaya uygun olarak 2019 sonbaharında Türkiye'ye teslim edileceğini söyledi

Kommersant gazetesine konuşan Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, "Türkiye'nin sipariş portföyü şu anda 1 milyar doların üzerinde. Bildiğiniz gibi, 2017 yılında S-400 anlaşması imzalandı. Teslimat süresini iki kere öne çektik ve 2019 sonbaharında yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz" dedi.

'ORTAK TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ'

Türkiye'nin ulusal savunma sanayisini geliştirme arzusunda olduğunu ve bir dizi alanda halihazırda önemli başarılar elde ettiğini kaydeden Şugayev, "Bu nedenle hava teknolojileri de dahil olmak üzere ortak teknoloji geliştirme konuları partnerlerimizin ilgisini çekiyor. Rusya, Türkiye'nin ilgi duyduğu projelerle ilgili olarak Ankara'ya somut çözümler sunabilir. Rusya, özellikle hava teknolojileri ve motor alanında işbirliğine hazır" ifadelerini kullandı. 

'HASSAS TEKNOLOJİLERLE İLGİLİ TEHLİKE OLUŞMAZ'

S-400 anlaşmasının  teknolojik işbirliği seçeneği sunduğuna da dikkat çeken Şugayev sözlerini şöyle sürdürdü: "S-400 sisteminin belirli unsurlarının yerelde üretimine geçmeye hazırız. Bu işbirliği sırasında Rusya için hassas öneme sahip teknolojilerin transferi veya kopyalanması ile ilgili herhangi bir tehlike oluşmaz"   

'TÜRKİYE, ÇİN VE HİNDİSTAN DIŞINDA 10 ÜLKE DAHA İSTİYOR'

Şugayev, S-400'lere Türkiye, Çin ve Hindistan'ın yanı sıra yaklaşık 10 ülkenin daha ilgi gösterdiğini belirtti. Şugayev, bu ülkelerin çoğunlukla Ortadoğu'dan olduğunu ancak aralarında beklenmedik başkentler de bulunduğunu sözlerine ekledi.(Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever06 Şubat 2019 19:57

    o kafalarinizi biraz acin ve arastirin,tabi o kafalar yikanmadan ve taraf tutmadan.OSMANLI yi ingiliz onculugundeki batili devletlerin ve en onemlisi almanlarin katkisiyla yikilmistir.zaman farkli zihniyet ayni ve ayni taktik.yok onu yapma yok bunu yapma,amac Turk,ler guclenmesin ve ozgurluklerine kavusmasin,...amma ok yaydan cikti ve ne yapsanizda bu Milleti tutamayacaksiniz.lutfen yayinlayin.

  • ...06 Şubat 2019 21:22

    1.dunya savaşında gemı yapmak maharet isteyen donemın en buyuk olayı idi o yıllarda bir elin parmağıdı gemi üretmek. şimdi herkes üretiyor. gunumuzdede bu hava savunma sistemleri çok önemli. roketler uzaya usler kuran devletler bunları yapabiliyor. yanı 1. dunya savasında o gemileri biz kullanamadık. onca para verdık fakır halımızle osmanlı olarak savaş yıllarında. gel gelelim bu s400 lere bununkullanım kabılıyetı vede mekanızmaları, havada sistemin roketleri saatler oncesi gormesi ve yakalaması gibi kritik konular çözulmeden işlem yapılırsa, aynı duruma düşeriz Allah korusun. öyle işkembeden atmakla iş yapa yapa domates biber ekemez olduk, anadolu tohumuda, yerlı ınek ırkıda yok oldu. senden şüphelendim şimdi memeleketın kotulugunumu istersin sen? gazlıyorsun gerçekleri görmemizi istemeden=? sorgulamadan ? lavrnes gibi adamsın kulladıgın nicklere aldanmıyoruz. araştırıcaz kendımız yapıcaz üğreticez, eletşrirerek çözum bulucaz. sen git bnaşkasını kandır

  • vatansever06 Şubat 2019 19:49

    zamaninda DEVRIM dogarkende ayni zihniyet hortladi ve DEVRIM olu dogdu.simdide yok alt teknoloji yok yok ust teknoloji yok,yapmasssan olmaz,biryerlerden baslacaksin ki olsun..haaa TC icin ne tur hesap pesinde oldugunuzda ayri bir konu....

  • ama06 Şubat 2019 18:46

    ama beyker, bunlar havada hangi uydu sistemini kullanarak, hedefleri tesbit edecek? en ömeli konubu. erken uyarı sistemi rusyanın var ama yuzlerce uydu sistemi ile kullanıyor bunu. abd dede bu uydu sistemi nato ortak ağ sistemi olarak var tum hedefleri kendı özel uyguları ilede yakalayabiliyor. abd patrıot sistemini  böyle izliyor havada km lerce oteden yakalıyor. gel geleim  Türkiye bu sisetm bizde yok. olsada 45 milyar usd lik alt yapı lazım özel olsun ki bakımı osu busu imkansız biz kaldıramayız. eee şimdi bunu askeri uzmanlar açıklarmı bana ? rusya ağ sistemlerinden mi izlicez ? yoksa tam hedef olmaya bir kaç dakika kalamı özlicez hedefleri. bu konu özenmli. tek başına almak yeterli deıl bu sistemi. kuzey kore ve çinde de bu tip özel hava takip sistemleri ve ağları var. şimdi biri çıkar bizde de milli uydu var de :D neyse araştırırsa görür. yani almak yetmez alalım ama kullanım kabiliyeti maksimum nasıl oalcak onuda atlamayalım

  • ALAATTİN CAMGÖZ06 Şubat 2019 17:11

    ABD ye kapak olsun.alsın başlarına petroitleri.tehdit edecek milleti iyi bileceksin.bunlar işe yaparamaz.az kaldı.Türkiye bir kaç savaş aracı daha yaptığı zaman abd silahlarını çöpe atsın.

  • tatar06 Şubat 2019 14:18

    en son israilliler  suriyede rusların ballandıra.ballandıra anlattıkları hava savunma sistemi pansiri yok ettiler

  • yerli mal06 Şubat 2019 13:42

    Ruslar Osmanlı'yı yıkmıştı

  • ALAATTİN CAMGÖZ06 Şubat 2019 17:12

    Osmanlı yı aslanda ruslar değil ingiltere yıkmıştır.ingilizler dünya nın en sinsi devletidir.

  • Katrina06 Şubat 2019 15:43

    Baltali mehmet pasayi da kandirmisti bu ruslar