E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizS-400/F-35 açıklamaları piyasalarda yönü belirleyebilir---

S-400/F-35 açıklamaları piyasalarda yönü belirleyebilir

S-400/F-35 açıklamaları piyasalarda yönü belirleyebilir
29 Nisan 2019 - 10:19 borsagundem.com

Yurtiçinde gündemde kalmaya devam eden F-35/S-400 gerilimi karşılıklı açıklamalar ile devam etmekte olup yeni haftada endeks de yön belirleyici olabilir.

"BIST100… S-400/F-35 Gerilimine İlişkin Açıklamalar Yön Belirleyici Olabilir… Geçtiğimiz hafta TCMB faiz kararı ile açıklanan karar metnindeki değişiklik piyasa tarafından faiz indirimine yaklaşıldığı sinyali olarak yorumlanmış ve endeks üzerinde sert satışlar yaşanmıştı. Borsa İstanbul, haftanın son günü ABD büyüme verisinin beklentinin üzerinde (beklenti: %2.3) %3.2 olarak açıklanmasının ardından bir miktar toparlanma görülerek haftanın son gününü %0.30 artışla 94.783 seviyesinden kapattı. Yurtiçinde ise gündemde kalmaya devam eden F-35/S-400 gerilimi karşılıklı açıklamalar ile devam etmekte olup yeni haftada endeks de yön belirleyici olabilir. Geçtiğimiz ay endeks üzerinde baskı yaratan İstanbul seçim sonuçlarında ise YSK’nın en geç 3 Mayıs Cuma günü karar vermesi bekleniyor. Haftanın ilk günü, makro veri açısından sakin olurken, 1. çeyrek bilanço dönemi kapsamında açıklanacak şirketlerin karlılık oranları takip edilecektir.

USDTRY… Haftanın İlk Günü Veri Akışı Sakin Dolar endeksinin 98 seviyesinin üzerindeki tutunma çabasıyla gelişmekte olan ülke varlıkları üzerinde baskı yaratması TL’de değer kayıplarını beraberinde getiriyor. Yurtiçinde ise TL’yi etkileyen unsurların başında TCMB’nin karar metninden “ihtiyaç duyulması halinde ek sıkılaştırma” ifadesini çıkartması yer alırken, olası bir faiz indirimi sinyali olarak değerlendirilmesi ve ülke risk primimiz olan 5 yıllık CDS 456 seviyesine yükselmesi TL varlıkları üzerinde baskı yaratmakta. Yeni haftanın ilk günü veri akışı sakin olurken Salı günü açıklanacak TCMB enflasyon raporu ve para politikası toplantı tutanakları ile beraber bu hafta içi açıklanması beklenen YSK’nın İstanbul ile ilgili kararı kur üzerinde etkili olacaktır.

EURTRY… TL’deki Volatilite İle Yükseliş Eğiliminde… Türk Lirası üzerindeki volatilite ile birlikte yükseliş eğilimini koruyan ve haftaya 6.65 seviyesinden işlem görerek başlayan paritede gün içinde makro veri akışının sakin olması dolayısıyla yatay seyir gözlemlenebilir.

EURUSD… Dolar Endeksinin Görünümü İle Düşüş Eğilimine Devam Etmekte… Açıklanan datalardaki zayıf görünüm ile Euro bölgesi ekonomisine yönelik daralma endişeleri parite üzerinde baskı yaratırken, ABD ekonomisinin 1. Çeyrekte beklentinin üzerinde büyümesi Dolar endeksini güçlendirerek paritenin aşağı yönlü hareketlerini ivmelendirmesine neden oldu. Yeni haftada düşüş eğilimi ile başlayan paritede Dolar endeksinde yaşanabilecek olası geri çekilme ile birlikte bir miktar toparlanma gözlemlenebilir.

XAUUSD… Yeni Haftaya Yatay Seyirle Başladı… ABD büyüme verisinin beklentilerin üzerinde açıklanarak Dolar endeksini güçlendirse de, FED’in politika kararlarında takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları beklentinin altında (beklenti: %1.4) %1.3 artması enflasyon hedeflemesi olan %2’nin çok altında kalındığına işaret ediyor. Bu sebeple Ons Altın’da geçtiğimiz haftanın son günü bir miktar toparlanma gözlemlendi. Güne 1285 seviyesinden yatay seyirle başlayan paritede ABD-Çin ticaret görüşmelerinde kısa zaman içerisinde sonuca varılarak taraflarca anlaşmanın imzalanacağı beklentilerinin baskı yaratmaya devam edebileceğini söyleyebiliriz.

GLDGR… Kurdaki Volatilite İle Yukarı Yönlü Fiyatlanıyor… Gram Altın, TL varlıklarındaki volatilite ile birlikte 245 seviyesinde yükseliş eğilimine devam etmekte.

BRENT… Petrol Fiyatlarını Düşürün Çağrısı İle Gerildi… ABD Başkan’ı Trump’ın OPEC ülkelerine petrol fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili çağrıda bulunduğu açıklamasının ardından Brent petrol’ de 71 seviyesine sert düşüş görüldü. OPEC ülkeleri tarafından henüz bir açıklama bulunmamakla birlikte üretim kısıntılarını yılın ikinci yarısına taşıyıp taşımayacağı henüz net değil. Ancak OPEC ülkeleri ile birlikte üretim kısıntısı anlaşması bulunan Rusya Lideri Putin’in anlaşmanın terk edilmesinin ihtimal dahilinde olmadığını belirtti.

S&P500…Şirket Karlılık Oranları Açıklanmaya Devam Ediyor… Geçtiğimiz hafta şirket karlılıkları fiyatlanmaya devam ederken, kar açıklamalarının nispeten azalması ve geçtiğimiz hafta bir miktar geri çekilme yaşanan endeks de yeni haftada Google ve Apple gibi güçlü şirketlerin karlılık açıklamaları takip edilecek."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)