E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiS-400 mü Patriot mu? Hangisi daha üstün?---

S-400 mü Patriot mu? Hangisi daha üstün?

S-400 mü Patriot mu? Hangisi daha üstün?
17 Haziran 2019 - 10:25 borsagundem.com

Rus ve ABD yapımı bu iki sistemden hangisi özellikleri bakımından daha üstün?

Kağıt üstündeki rakamlara bakıldığında S-400'lerin açık üstünlüğü görülüyor. Fakat bazı uzmanlar S-400'lerin henüz aktif bir savaşta kullanılmamış olması ve bu rakamların tamamen test ortamında elde edilmiş olmasını negatif bir durum olarak değerlendiriliyor. Patriotlar Körfez Savaşları'nda ve halen Suudi Arabistan tarafından Yemen'den atılan füzelere karşı aktif olarak kullanılıyor. Ama bu Patriotlar üzerindeki tartışmaları da sonlandırmış değil. 1991'deki Körfez Savaşı'nda Irak'tan atılan SCUD füzelerine karşı vurma oranının düşüklüğü savunma sistemine olan güveni azaltmıştı. Fakat sonrasında yapılan gelişmelerle Patriotların bu açığını kapattığı düşünülüyor.

Küresel pazarda Patriotlar açık ara önde

Pazar bakımından ise Amerikan yapımı Patriotların müttefik ağı sayesinde geniş bir müşteri kitlesi bulunuyor. Halihazırda ABD, Almanya, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Tayvan, Hollanda, Güney Kore, Suudi Arabistan, İspanya, Yunanistan, İsrail, Bahreyn, Mısır ve Ürdün bu sistemi kullanıyor. Türkiye'ye de ihtiyaç durumlarında NATO savunma ittifakı bünyesinde Patriot bataryaları konuşlandırılıyor.

S-400leri ise şu anda Rusya dışında kullanan ülke bulunmuyor. Moskova stratejik ihtiyaçları gereği bazı S-400 bataryalarını Suriye'de konuşlandırsa da teslimat aşamasında sadece Çin bulunuyor. Bunun yanı sıra ön ödemesini yapan Türkiye ilk teslimatın bu yıl içerisinde yapılmasını bekliyor. Potansiyel alıcılar arasında da Hindistan, Suudi Arabistan ve Bahreyn bulunuyor. (Euronews)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali17 Haziran 2019 19:11

    S400 un radarı şimdilik düzgün çalışsa yeter.

  • ...17 Haziran 2019 12:46

    s400 tamamen savunma amaçlı, patriod ise başka kıtalara götürüp, nato ağı ile saldırı amaçlı, fark bu aslında. su 57 avcı uçağı uçak vurma amaçlı, f35 savunma defans ve bombardıman amaçlı. yani yapım ve kullanım amaçlarıda fakrlı. bizim için s400 savunma amaçlı daha uydun duruyor. tek sorun şu, bahsedilen radar sistemleri neye ve nereye bağlanıyor? uydumu gerekli? karasal uydu ve kendi sistemleri hedefleri algılıyor mu=? EN CAN ALICI NOKTA, SORU = RADAR SİSTEMLERİ NEYE GÖRE ÇALIŞIYOR? TÜRKİYE BAĞIMSIZCA KENDİ RADARI OLARAK BU MESAFELERİ KULLANICAK MI? YOKSA RUSYA UYDULARI MI GEREKLİ???

  • dogrusu17 Haziran 2019 11:52

    tabloda yazanlar doğruysa patriot çopten başka birşry değilmiş 

  • Dd17 Haziran 2019 11:49

    Önemli  olan iplerin kimin elinde olduğu. Patriot olmuş kumanda ABD Nin elinde olacaksa. bir işe yaramaz.