E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizS-400 gündemi endeksi baskılayabilir---

S-400 gündemi endeksi baskılayabilir

S-400 gündemi endeksi baskılayabilir
07 Haziran 2019 - 09:46 borsagundem.com

"Yurt içinde S-400 gündemi endeks üzerinde belirsizlik yaratan bir unsur olmaya devam ediyor"

"BIST100…S-400 Gündemi Endeksi Baskılayabilir… Ticaret gerilimi küresel piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ederken, haftanın son günü küresel risk iştahında bir miktar toparlanma gözlemlenmekte. Asya ve ABD seansında borsalar kısmen alıcılı seyrettiğini görmekteyiz. Yurtiçinde ise S-400 gündemi endeks üzerinde belirsizlik yaratan bir unsur olmaya devam ederken ABD Başkanı Trump’ın S-400 ve F-35 sistemlerinin bir arada olamayacağını kesin bir dille açıklaması endeks üzerinde baskı yaratmaya devam edebilir. Haftanın son işlem günü yükselen kurun etkisini endeks üzerinde gözlemleyebiliriz.

USDTRY… Güne Yükseliş Eğilimi İle Başladı… FED Başkanı Powell’in büyümeyi desteklemek için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten, genişleyici politika politika mesajlarının ardından Dolar küresel bazda baskı altında kalmaya devam etmekte. TL tarafında ise ülke risk primimizin daha düşük seviyelere inme çabası paritenin düşüş eğilimini desteklemekte. Ancak ABD Başkanı Trump’ın S-400 ve F-35 sistemlerinin bir arada olamayacağını açıklaması gerginliğin devam ettiğine işaret ederken destekleyici katalizörlere rağmen TL varlıklarını baskılamakta. Bayram sonrası haftanın son işlem gününde 5.82 seviyesinden hafif yukarı yönlü başlayan paritede bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi takibimizde olacak.

EURTRY… Euro Lehine İşlemler İle Yükseldi… ECB’nin beklentilere paralel olarak faiz oranı kararında değişikliğe gitmemesi ve gelecek yılın ikinci yarısına kadar mevcut seviyelerin korunacağının belirtilmesinin ardından Euro’da bir miktar değerlenme yaşanırken, sabah saatleri itibariyle 6.58 seviyesine sert yükseliş gözlemlendi.

EURUSD… Dolar’daki Kayıplar İle Tepki Alımları Öne Çıkmakta… ECB’nin beklentilere paralel olarak faiz oranı kararında değişikliğe gitmemesi ve faiz oranlarının en azından gelecek yılın ikinci yarısına kadar, enflasyon hedefi olan %2 doğrultusunda gerektiği sürece mevcut seviyelerde kalmasının beklendiği belirtildi. ABD tarafında ise Fed Başkanı Powell’ in genişleyici para politikası mesajları öne çıkarken Dolar endeksindeki geri çekilmeyle birlikte EURUSD paritesindeki tepki alımlarında artış görüldü. Haftanın son işlem günü 1.12 seviyesinde seyreden paritede bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi takibimizde olacak.

XAUUSD… Ons Altına Talep Artmakta… ABD-Çin arasındaki ticaret gerilimi ile riskten kaçış eğilimi devam ederken, ABD-İran arasındaki gerilim küresel piyasalarda güvenli limana talebi artırıyor. Dolar endeksindeki geri çekilme ile alımları artan Ons Altının 1344 direncini test etmesinin ardından mevcut seviyelerini koruma çabasında olduğunu görmekteyiz. Bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası Dolar endeksinin tepkisi paritede yön belirleyici olabilir. GLDGR… Ons Altın ve Kur’a Paralel Seyretmekte… Sabah saatlerinde kurdaki ve Ons altındaki yükseliş sebebiyle yukarı yönlü seyreden gram altın 250 seviyesinden işlem görmekte.

BRENT… Sert Yükseliş Gözlemlenmekte… ABD ham petrol stoklarında geçtiğimiz haftaya kıyasla 6.8 milyon varil artış görülmesinin ardından Brent petrol de düşüş görülürken, sabah saatleri itibariyle 63 seviyesine sert yükseliş gözlemlendi.

S&P 500…Tarım Dışı İstihdam Açıklanacak… Ticaret gerilimi endişeleri piyasalardaki fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ederken endeks de bir miktar toparlanma eğilimi gözlemlenmekte. Tarım dışı istihdam verisi öncesi günü yükselişle kapayan endeks de verinin beklentilerin üzerinde açıklanması alıcılı seyri destekleyebilir."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK07 Haziran 2019 21:17

    hep öyle diyip daha önce millete sattırıp endeks 81 000 olacak diyip malları sizler kaptınız.adam ucak vermeyecekmiş.zaten petroitleri verdediler bizler gidip başka yerden aldık.ucağıda aynısını belki daha üstünün yine rusya dan alırız.zaten abd ile ticaret hacmimiz yok gibi.biz eğer çin yanımıza çeker isek bu iş bitmiş demektir.