E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS-400 anlaşmasına ABD'den ilk tepki---

S-400 anlaşmasına ABD'den ilk tepki

S-400 anlaşmasına ABD'den ilk tepki
17 Ağustos 2022 - 08:35 borsagundem.com

Dün Rus basınında yer alan "2. parti S-400'ler"lerle ilgili iddialar, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yalanlanmıştı. Bu gelişmelerin ardından Washington yönetiminden bir açıklama geldi.

Dün Rus medyasında geniş yer bulan ve TASS ajansına dayandırılan haberlerde Türkiye ve Rusya'nın ikinci parti S-400 sistemlerinin alımı için anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

Savunma Sanayii Başkanlığı ise bu iddiayı reddederek, "İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

Söz konusu gelişmeler sonrası ABD’den dün bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan açıklama uluslararası kamuoyu tarafından, “sessiz kaldı” yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

Price, Türkiye’nin Rusya ile savunma sanayi konusunda daha fazla iş birliği yapmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Price, “Vardığımız nokta şu ki Rusya’nın Ukrayna’ya karşı vahşi ve haksız savaşında bütün ülkelerin Rusya’nın savunma sanayi ile ticaret yapmaması her zaman olduğundan çok daha fazla hayati bir önem taşıyor” dedi.

Price, “Olacakları bekleyip göreceğiz fakat biz bu konuda yeni bir gelişmeden haberdar değiliz” dedi. Price, Türkiye’nin Rusya’dan y eni S-400 satın alması durumunda Biden yönetiminin yeni F-16 satışını gözden geçirip geçirmeyeceğine dair bir açıklama da yapmadı.

Savunma sanayi üzerine haberleriyle bilinen medya kuruluşu Defense News’e konuşan Türk kaynaklar Rusya’nın Türkiye’de ikinci S-400 sistemlerinin parçalarının Türkiye’de üretilmesi konusunda anlaşma sağlanabileceğini söyledi.

Türkiye F-35 Programından çıkarılmıştı

2017’de Rusya’da S-400 hava savunma sistemi satın alarak NATO ve ABD ile Türkiye arasında büyük bir kriz yaşanmış ve ABD’nin o dönemki başkanı Donald Trump, Türkiye’yi F-35 programından çıkarmıştı. Washington yönetimi, S-400 hava savunma sisteminin F-35 savaş uçaklarından beri çekilebileceğini iddia etmişti.

Rus medyasına göre ikinci S-400'ler geliyor

 

Savunma Sanayii'nden Rus medyasına S-400 yalanlaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )17 Ağustos 2022 08:46

    Rusya karşısında üstünlük kurmak isteyen ABD... f-35 le rile gövde göserisi ve üstünlük sağlamaya çalışıyor... Ruya ise s400leri satarak yeni modern f35 leri etkisi zkılacak teknolojı geliştiriyor... Rusların bu alanda eski model s400 ve alst seri satması, f35 programına yetişmeyi amaç ediyor. Rusya sermaye buluyor satışlar yapmamalı deniyor. Türkiye parasak kaynak vererek bunu destekliyor diye kızılıyor. olasyın mantı bu.

  • Murat17 Ağustos 2022 11:05

    Maral ve KK da iade edelim, Amerika'ya boyun eğelim diyor... çünkü Amerika'nın adamları.... olayın mantığı bu