E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRutte gerçeği gördü: Nato Türkiye'siz yapamaz!---

Rutte gerçeği gördü: Nato Türkiye'siz yapamaz!

Rutte gerçeği gördü: Nato Türkiye'siz yapamaz!
17 Ekim 2019 - 11:55 borsagundem.com

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "NATO'nun Türkiye olmadan yapamayacağını düşünüyorum." dedi.

Rutte, Türkiye'nin, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili dün gece Temsilciler Meclisinde düzenlenen oturumda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

NATO'nun Türkiyesiz daha iyi olacağı iddiasını akıllıca bulmadığını belirten Rutte, "Bu doğu tarafımızı açık bırakır. Türkiye, NATO’nun en güçlü üyelerinden biri. NATO’nun jeopolitik ve stratejik açıdan Türkiyesiz yapabileceğini zannetmiyorum." ifadesini kullandı.

Rutte, NATO’da olmasından dolayı Türkiye ile diyaloğa girme şansı bulunduğunu belirterek "NATO’nun Türkiye olmadan yapamayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

DEAŞ'lıları Hollanda'ya getirmenin imkansız olduğunu söyleyen Rutte, şu anda diğer ülkelerin de bu konuda birlikte hareket ettiğini ve hiçbirinin onları geri getirmekle meşgul olmadığını ifade etti.

Rutte, Hollanda'da bir saldırı olasılığını en aza indirmek için önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak "Yapmanız gereken şey, güvenlik görevlileri ile yoğun bir şekilde görüşmektir. Her şeye rağmen ülkeye gelirlerse bunun için hazırız. Gereken tutuklama tesisleri ve çocukları barındıracak yerlerimiz var. Mevcut durum zaten bu şekilde." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Semiz Kobalt17 Ekim 2019 18:57

    Hükemetin yerinde olsam bize karşı kim şerefsizlik yapıyor ise o ülkeleri tek tek seçer yaptıklarını yapar yavaş yavaş batırırdım.

  • Sakıp Sencan17 Ekim 2019 16:00

    korkun artık rusya tüm ab bir kaç sene sonra işğal eder abd ilk cepheden kaçıp ider.bizi sattığı gibi.biz artık bu işte bulamazsınız.

  • alp17 Ekim 2019 14:15

    HE...HE...SİZ ÖYLE BİLİN...İKİ YÜZLÜ SOYTARILAR...NATOYA BİR ŞEY OLSA..BİR TÜRK ASKERİNİ GÖNDEREN POLİTİKACIYA...BURADAN........

  • Nihat17 Ekim 2019 12:49

    Tabi görüşmeler bir sonlansın yine havlamaya başlarsın!

  • AHMET ÖZBİR17 Ekim 2019 12:37

    TÜRKİYE'nin yanında olmayan NATO tek kelimeyle FİYASKO!.. "Barış Pınarı" Harekâtı'na bugün en azından sessiz kalarak destek veremeniz gerekirken SİLAH AMBARGOSU UYGULAYANLAR BİZDEN UZAK OLALAR!..

  • Fırsat17 Ekim 2019 12:10

    Bizi natodan çıkarın dogu bölgesini işgal edip suriye şam ırak verdiklerimizi geri alırız kimsede ne yapıyon diyemez

  • KİZİL ELMA17 Ekim 2019 12:10

    BUYUK SİYASETCİ SİN REİS UYUYAN DEVİ UYANDİRDİN YOLUN YOLUMUZDUR

  • Mehmet17 Ekim 2019 12:06

    bunu ifade etmeden önce kurmaylarına askeri danışmanlarına mutlaka sormuş olmalıdır. demek ki kapalı kapılar ardında herkes aynı şeyi söylüyor.