E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'yı rahatsız etti! Türk SİHA krizi---

Rusya'yı rahatsız etti! Türk SİHA krizi

Rusya'yı rahatsız etti! Türk SİHA krizi
22 Nisan 2021 - 14:31 borsagundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Borisov, Türkiye'nin Ukrayna'ya silahlı insansız hava araçları satmaya devam etmesi durumunda askeri-teknik iş birliğini gözden geçireceklerini söyledi.

Kiev yönetiminin olası bir çatışma durumunda Türk yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçları'na başvurabileceğinin gündeme gelmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Türkiye ve diğer ülkeleri Ukrayna’yı teşvik etmeme konusunda uyarıyoruz” ifadelerini kullanmış, Rus tarafından yapılan bu açıklamaya cevap ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gelmişti.

RUSYA'YA DA SİHA SATABİLİRİZ

Çavuşoğlu, "Anlaşılabilirse herkese savunma sanayisi ürünü verebilir. Bu Rusya karşıtlığının bir tezahürü değildir. Bugün Rusya da bizim savunma sanayisi ürünlerimize ihtiyaç duyarsa, biz onlardan nasıl S-400 aldıysak biz de Rusya'yla da oturur müzakere ederiz." diye konuştu.

"Rusya'ya da SİHA satarız mı diyorsunuz?" sorusunun sorulması üzerine Çavuşoğlu, Rusya veya başka bir ülkeye SİHA satabileceklerini söyledi.

'İŞ BİRLİĞİNİ GÖZDEN GEÇİRİRİZ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mesajının ardından Ukrayna'ya sağlanan SİHA'lar konusunda son açıklama ise Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov'dan geldi.

Rusya lideri Vladimir Putin'in, yıllık Federal Meclis toplantısındaki konuşmasının ardından kendisine yöneltilen bir soruya cevap veren Borisov, Ankara'nın Ukrayna'ya insansız hava aracı tedarik etmesi halinde Moskova'nın Ankara ile askeri ve teknik iş birliğini gözden geçireceğini söyledi.

Türk SİHA'larını gören Putin şoka girdi

 

Alman ordusunda Türk SİHA şoku

 

ABD'den Türk SİHA’larına övgü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.22 Nisan 2021 19:42

    TBMM KARARI OLMADAN HİÇBİR ÜLKEYE SİHA SATILMASIN

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Nisan 2021 17:46

    bu nasıl iş arkadaş.sen milyar dolarlık silah satınca biz sana soruyoruzmu.bizde istediğimize satarız.demek ki bunlarda abd nin aynısı.

  • ? Varmı22 Nisan 2021 16:18

    Size dost diyen var mı ?

  • acacu22 Nisan 2021 16:09

    Biz bir ülkeye hukuk kuralları içinde silah satıyoruz, peki sizin pkk ya sattığınız silahlar ne olacak?

  • Murat22 Nisan 2021 15:32

    Hiç bir şey olmaz, İHA/siha stratejik silah sayılmaz, ( biz stratejik kullandık ...o ayrı ) 2 milyar dolarlık s400 satışı yanında 50-100 milyon dolarlık iş çerez gibi kalır

  • Herşey dahil tatili gözden geçirelim22 Nisan 2021 15:01

    S-400 aldık diye F-35 projesinden çıkarıldık, sadece bu kadar mı acaba yeni F-16 ya da başka Amerikan üretimi silahlardan da mahrum kaldık mı bilmiyorum.. Rusya ile küsmek ve Amerika ile barışmak için Ukrayna bir sebep fırsat olabilir değerlendirmeliyiz bence. Mr. Biden cumartesi bi hata yapmazsa tabi..

  • Festival23 Nisan 2021 08:07

    Ramo Cancan, 1945 - 1950 sonrası Marshall yardımlarıyla ağlarını örmeye başlamış Amerika, Cumhuriyet dönemini lütfen ayrı tutalım, kendi uçaklarımız varmış!

  • RAMO CANCAN22 Nisan 2021 17:48

    Bence abd ile meselemiz s 400 falan değildir.cumhuriyet kurulduğundan beri abd ülkemizi köle etmiş ve bizleri hiç bir silah sanayı ve diğer sanayi ürünleri üretmeyeceksin hep benden alacaksın sen benden kredi kullanacaksın ihtiyaçların için.ben ne dersen bana esir ve uydu devleti olacaksın demiş mesele bu.S 400 iptal etsen bu sefer derler ki biz ülkenizi böleceğiz ırak suriye iran ve Türkiye den parçalar alarak kürdistan devleti kurmak istiyor diyor sende kabul ediyormusun.ülkemizdeki bugüne kadar tüm krizleri ve şehitlerimizi abd yapmış veya yaptırmıştır.