E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'ya yaptırım getirmeyi değerlendiriyor---

Rusya'ya yaptırım getirmeyi değerlendiriyor

Rusya'ya yaptırım getirmeyi değerlendiriyor
13 Haziran 2019 - 09:12 borsagundem.com

Trump Rusya'nın Kuzey Akımı 2 doğalgaz boru hattı projesine yaptırım getirmeyi değerlendiriyor

ABD Başkanı Donald Trump Rusya'nın Kuzey Akımı 2 doğalgaz boru hattı projesine yaptırım getirmeyi değerlendirdiğini belirterek, Almanya'yı enerji alanında Rusya'ya bağımlı olmasına karşı uyardı.

Trump Beyaz Saray'da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bilikte gazetecilere açıklamalarda bulunurken, "Almanya'yı Rusya'dan koruyoruz ve Rusya Almanya'dan milyarlarca dolar alıyor" dedi.

Baltık Denizi altından Rusya'dan Almanya'ya doğalgaz sevkiyatını sağlayacak 1.225 km uzunluğundaki Kuzey Akımı 2 boru hattı projesi mevcut Kuzey Akım boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak. Ancak proje Avrupa Birliği'ni bölmüş durumda.

Doğu Avrupa, İskandinav ve Baltık Denizi ülkeleri, boru hattının Moskova'nın Avrupa üzerindeki ekonomik kontrolünü artırdığını düşünüyor. Ancak Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'daki birçok politikacı ve enerji şirketi, Kuzey Akım 2'yi destekliyor çünkü kömürden ve nükleer enerjiden uzaklaşmak isteyen Almanya sürekli doğalgaz tedarikine ihtiyaç duyuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK13 Haziran 2019 10:33

    abd boku ile oynuyor umarım bu bok bize bulaşmaz.kendini bir şey zannediyor.rusya nın kafasını kızdırıyorlar yine avrupanın bu sefer % 50 işgal ettircekler zor ile.olan ab ülkelerine olur hepsini haritadan siler.atrık rusya bizim dostumuz olup nato ile olacak bir savaşta biz büyük ihtimalle tarafsız oluruz.abd ve ab düşünsün.

  • Mehmet13 Haziran 2019 10:10

    AB Rusya Türkiye cin blogu kurulmalı.