E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'ya yaptırım geliyor---

Rusya'ya yaptırım geliyor

Rusya'ya yaptırım geliyor
11 Mart 2014 - 07:39 borsagundem.com

Rusya'yı Ukrayna'daki durumu sakinleştirmeye ikna etmeyi başaramayan Avrupalı yetkililer Rusya'ya yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

Avrupalı yetkililer Rusya'ya yaptırım uygulamaya ve Ukrayna'da ek yardım sağlamaya hazırlanıyor. Diplomatlar, Rusya'yı krizi sakinleştirmeye ikna etmeyi başaramadıkları gibi, Kremlin'in Kırım üzerindeki baskısını artırdığını gördüklerini söyledi. 

Rusya'nın işgal altındaki bölgeden fergaat etmesini sağlamaya çalışan Almanya'nın öncülüğündeki "temas grubu", Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "batının teklifleri bizi tatmin etmedi" demesiyle güme gitti. AB, seyahat yasakları ve üst düzey yetkililerin varlıklarının dondurulmasının önlenmesi için Rusya'nın bölgeden feragat etmesini şart koşmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Moskova'ya seyahatını iptal ettiğini ve Rusya'ya Kiev'deki yeni hükümeti tanıması yönünde baskı yaptığını söyleyerek, diplomatik anlaşmazlığın suçunu Kerry'nin üzerine attı. 

Rusya'nın, Batı'nın Kırım'daki gerilimin dindirilmesi taleplerinden neredeyse hiçbirini yerine getirmeyi kabul etmemesiyle, Rusya'ya karşı sert tavır alınmasına en çok karşı çıkan Almanya'daki yetkililer dahi yaptırımların kaçınılmaz göründüğünü söyledi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in sözcülerinden biri, "Rus tarafı sürece katılmak için hiçbir istek göstermedi. Bu duruşlarını yakın zamanda değiştirmelerini istiyoruz. Görüşme ve uzlaşma süresi kısa" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)