E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiRusya'ya yaptırım Enka'yı da etkiliyor---

Rusya'ya yaptırım Enka'yı da etkiliyor

Rusya'ya yaptırım Enka'yı da etkiliyor
26 Eylül 2014 - 13:00 borsagundem.com

Rusya yaptırımlara karşılık olarak Rusya’da bulunan yabancıların varlıklarına el koyabilmelerine olanak tanıyacak yasa taslağı üzerinde çalışıyor

Ak Yatırım tarafından yapılan haber analizinde Rusya'nın çıkaracağı yasanın Enka üzerindeki etkisi değerlendirildi. Ak Yatırım, Enka hisse raporunda şu değerlendirmelerde bulundu:

''ENKA (OLUMSUZ; Endeksin Üzerinde Getiri; 12 aylık Hedef Fiyat:6,92 TL) 
Reuters’da yer alan habere göre Rusya, Amerika ve Avrupa Birliği’nin yaptırımlarına karşılık olarak mahkemelerin Rusya’da bulunan yabancıların varlıklarına el koyabilmelerine olanak tanıyacak yasa taslağı üzerinde çalışıyor. Rusya’nın yasalaştıracağı olası bir karar Rusya ve batılı ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da gerileceği anlamına gelir.

Haberin, Rusya ekonomisi üzerine olumsuz etkileri olabileceği beklentisiyle Enka hisseleri üzerinde kısa vadeli negatif etkisi olabileceğini düşünüyoruz. Enka’nın Rusya’dan kira ve satış geliri elde ettiği gayrimenkul segmenti, tahminlerimize göre şirketin 2015 yılı cirosunun %10’unu, FAVÖK’ünün ise %40’ını oluşturuyor. Yaptırımların uzadığı kötümser senaryoda Enka’nın kiraya verdiği gayrimenkullerinde %10’luk bir düşüş olacağını ve yapmayı planladığı konut satışlarının %67 oranında erteleme olacağını tahmin ediyoruz. Bu durumda Enka’nın 2015 yılı FAVÖK ve cirosu sırasıyla %8 ve %10 oranında azalır. Ancak biz böyle bir senaryoya yüksek ihtimal vermiyoruz. Rusya ve AB/ABD arasındaki güç gösterisinin her iki tarafı da etkileyebilecek unsurları olduğu için etkilerinin kısıtlı kalacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla haber akışının şirket üzerinde kısıtlı ve kısa süreli olumsuz etkisi olabileceğini düşünüyoruz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 36,16
En Yüksek: 36,52
En Düşük: 35,78
Değişim 0,06 %
FK: 12,79
PD / DD: 1,01
İşlem Hacmi 537.572.353
Toplam Adet: 14.889.584
Ağırlıklı Ort.: 36,13
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)