E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya’ya domates ihracatında flaş gelişme!---

Rusya’ya domates ihracatında flaş gelişme!

Rusya’ya domates ihracatında flaş gelişme!
27 Nisan 2018 - 13:41 borsagundem.com

Rusya’nın, domates ithalatı için Türk şirketlere yönelik tüm sınırlamaları 1 Mayıs itibarıyla kaldırabileceği bildirildi.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi'nden (Rosselkhoznadzor) yapılan açıklamada, Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanacak garantiler doğrultusunda, 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere, Türk şirketlerine yönelik domates ithalatı kısıtlamaların kaldırılabileceği belirtildi.

Açıklamada, domateslerin ithalatında şirket yerine bölge bazında karar verileceği kaydedildi.

Rusya, Kasım 2015’te yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye’den domates ithalatını durdurmuştu. İki ülke ilişkilerinde yaşanan normalleşmenin ardından Rusya söz konusu kısıtlamaları kademeli bir şekilde kaldırmıştı.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE KIRMIZI ET TALEBİ

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, domates alınan Türk şirketlerinin listesinin genişletilmesine karşılık olarak, Türkiye'nin de kendi pazarını Rus et üreticilerine açmasını umduklarını söyledi.

Tkaçev, Rus tarım uzmanlarının Türkiye'de 24 Nisan'dan başlayarak yaptıkları incelemeler sonucunda 5 Türk şirketine daha ürettikleri domatesleri Rusya'ya ihraç etme izni verildiğini söyledi.

Rus Tarım Bakanı, "Buna karşılık olarak Rus et üreticilerinin de kendi ürünlerini Türkiye'ye gönderebilmelerini bekliyoruz" diye ekledi.

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor'un 5 Türk şirketine daha ihracat izni vermesi ardından Rusya'nın ürünlerini aldığı Türk domates üreticilerinin sayısı 20'yi bulmuştu.

Türk jetlerinin Kasım 2015'te bir Rus uçağını düşürmesi ardından Rusya'nın Türkiye'den alımını durdurduğu domates, Moskova-Ankara ilişkileri açısından sembolik bir önem kazanmıştı.

İlişkilerin normalleşmeye başlaması ardından 2016'da Türk tarım sektörüne uygulanan yaptırımlar aşamalı olarak kaldırılırken, domates alımı konusundaki yasak Kasım 2017'ye kadar sürmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bulut Aras Altınel27 Nisan 2018 16:30

    Başkaları bir adım yaklaşıyorsa biz on adım yaklaşalım domatesten hormonu , kimyasal ilaçları kaldıralım.Mis gibi domates kokan organik domates yetiştirelim ve dünya pazarını inletelim.Tarım bakanlığı devlet büyüklerimiz varmışınız.Güzel bir iş yapın domateste kullanılan kırmızılaştırıcı , çabuk büyütücü hormon ilaçlarını yasaklayın.İnsanımızda yesin kansorejen domateslerden kurtulalım.nerde devlet nerde hizmet.

  • arzuhal27 Nisan 2018 14:42

    Halay çekin domates satıyoruz vaybe artık sirtımız yere gelmez