E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'ya bir kötü haber de IMF'den---

Rusya'ya bir kötü haber de IMF'den

Rusya'ya bir kötü haber de IMF'den
30 Nisan 2014 - 12:57 borsagundem.com

IMF, Rusya için büyüme tahminini düşürdü

IMF, Ukrayna krizinin ortaya çıkardığı jeopolitik riskler ve ABD, AB'nin uyguladığı yaptırımlara işaret ederek Rusya için 2014 yılı GSYH büyüme tahminini düşürdü. 
Rusya için 2014 yılı GSYH büyüme tahminini yüzde 1,3'den 0,2'ye indiren IMF, jeopolitik gelişmelere bağlı olarak bu tahminin daha da düşürelebileceği uyarısında bulundu. IMF ayrıca büyümede yavaşlamanın gelecek yıl da devam edeceği uyarısında bulundu.
ABD ve AB'nin uyguladığı yaptırımlardan çok, yaptırım endişelerinin Rus ekonomisi üzerinde etkili olduğunu ifade eden IMF, 2013 yılının tamamında 63 milyar dolar sermaye çıkışının yaşandığı Rusya'dan bu yıl 100 milyar dolar sermaye çıkışı olmasını beklediğini de vurguladı.
IMF'in Rusya temsilcisi Antonio Spilimbergo gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya Merkez Bankası'nın faiz indirimini olumlu karşıladıklarını, ancak bunun Rusya'nın enflasyon hedeflerini yakalaması için yeterli olmayacağını öngördüklerini belirterek, bu yıl enflasyonun yüzde 6'nın üzerinde beklediklerini de söyledi. 
Spilimbergo, Rusya'nın esnek kur politikasına ve sıkı mali politikaya ihtiyacı olduğunu da savundu.    

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)