E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'nın tehditlerine aldırmayan İsveç'ten NATO hamlesi!---

Rusya'nın tehditlerine aldırmayan İsveç'ten NATO hamlesi!

Rusya'nın tehditlerine aldırmayan İsveç'ten NATO hamlesi!
13 Nisan 2022 - 13:14 borsagundem.com

Rusya Ukrayna savaşı Rusya'nın komşuları olan Finlandiya ve İsveç'i endişelenmesine neden oldu. Rusya'nın 'girmeyin' uyarılarına rağmen gelen bir son dakika haberine göre İsveç, NATO'ya başvuracağını açıkladı.


Haftalardır devam eden Rusya-Ukrayna savaşının şiddetlenerek devam etmesi, Rusya'nın komşuları Finlandiya ve İsveç'i endişelendirdi. Bugüne kadar tarihsel olarak NATO'ya girme girişiminde bulunmayan iki ülkede de NATO'ya girme taleplerinin olabileceği ifade ediliyordu. İsveç Başbakanı Anderson da bir son dakika açıklamasında bulunarak İsveç'in güvenliği için en iyi sonuca bakılması gerektiğini söyleyerek, "İsveç'teki güvenlik durumu hızla gözden geçirmeliyiz" dedi.

RUSYA'DAN İKİ ÜLKEYE GÖZDAĞI

Bu ifadelerin ardından Rusya ise iki ülkeye de gözdağı vermişti. Gelen bir son dakika haberine İsveç bu tehditlere kulak asmayarak NATO'ya gireceğini açıkladı. Nitekim İsveç'teki iktidar partisi, bu hafta NATO üyeleğine girmeyi muhalefetle birlike gözden geçirdiklerini dile getirmişti.

BİNLERCE İSVEÇLİ NATO'YA SICAK BAKIYOR

Öte yandan İsveç Savunma Araştırma Ajansı Araştırma Direktörü Robert Dalsjo da Ukraynalılara empati duyan ve aynı kaderi paylaşabileceğini düşünen binlerce İsveçli'nin NATO'ya karşı sıcak bakmaya başladığını ifade etmişti.

HAZİRAN AYINDA SUNULACAK

Anadolu Ajansı ise İsveç'in SVD gazetesinin, İsveç'in haziran ayında NATO üyeliğine başvuruda bulunacağını iddia ettiğini dile getirdi. Gazetenin haberinde, İsveç'in NATO üyeliği başvurusunun, 29-30 Haziran tarihlerinde İspanya'da yapılacak NATO ülkeleri toplantısında sunulacağı kaydedildi.

BİR ARAYA GELDİLER

NATO üyeliği görüşmeleri için İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de ülkesinin İltalehti gazetesine yaptığı açıklamada, Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvuru kararının haftalar içinde belli olacağını söyledi. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, NATO üyeliği konusunu görüşmek üzere bir araya geldi.

Finlandiya: NATO'ya katılmamız güvenliğimizi olumsuz etkiler

 
 

İsveç NATO'ya kapıyı kapattı

 

İsveç hükümeti, NATO'ya girmeyi düşünmediklerini söyledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vurmayın o zaman vurdurun13 Nisan 2022 18:57

    Eğer başvurmazsanız veya vuramazsanız rusya amacına ulaşmış demektir,korkuyorsunuz ruslar bizi didikler diye zaafen vurmazsanızda düdükleyecek her durumda düdüklenecrksiniz salaklar.

  • Fatih13 Nisan 2022 13:48

    Rusya o çevrenin azgın köpeği. Her önüne gelene diş gösteriyor. Putin gibi alçak herif o memleketin başına hiç yakışmıyor.