E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya’nın petrol ihracatında keskin düşüş---

Rusya’nın petrol ihracatında keskin düşüş

Rusya’nın petrol ihracatında keskin düşüş
25 Mart 2023 - 15:44 borsagundem.com

Rusya'da Druzbha boru hattı üzerinden Avrupa'ya yapılan dış satımın önceki yıla göre 3 kat azalarak 939 bin 300 ton olduğu, bu düşüşün Almanya, Polonya ve Slovakya'ya yapılan ihracatın azalmasından dolayı olduğu belirtildi

Rus petrolünün Druzhba boru hattı üzerinden Şubat 2023 döneminde Avrupa ülkelerine ihracatında hacimlerin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 3 kat azalarak yaklaşık 939 bin 300 tona ulaştığı bildirildi.

Enerji Bakanlığı’nın istatistiklerine atıfta bulunan Vedomosti gazetesi, uzmanlara göre arzdaki azalmanın Almanya, Polonya ve Slovakya’ya yapılan ihracattaki düşüşten kaynaklandığını yazdı.

Druzhba petrol boru hattı Samara bölgesinde başlayarak ardından Bryansk’tan üzerinden Belarus topraklarında iki kola ayrılıyor. Kuzey kolu Polonya üzerinden Almanya’ya, güney kolu ise Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya’ya petrol sevkiyatını sağlıyor.

2022 yılının tamamında Druzhba boru hattı yoluyla Rusya’nın petrol ihracatı yüzde 7 artarak 38,4 milyon tona ulaşmıştı.

Vedomosti’ye konuşan uzmanlar, bu yılın şubat ayında Rusya’nın yalnızca Çekya’ya petrol arzının yüzde 55,8 artarak 405 bin tona yükselttiğini, Slovakya’ya yapılan petrol arzının ise geçen yılın şubat ayına göre neredeyse yarı yarıya azalarak yaklaşık 215 bin tona ve Macaristan’a yapılan ihracatın yüzde 16 düşüşle 319 bin 600 tona ulaştığını belirtiyor.

Aynı zamanda, Rus petrolünden vazgeçmeyi planlayan Almanya ve Polonya’ya yapılan teslimatlar bu yılın şubat ayında tamamen durdurulurken, şubat ayında Almanya, Druzhba üzerinden transit olarak pompalanan 19 bin 916 tonluk Kazak petrolünün yalnızca ilk partisini aldı. (GazetemRu)

AB, Rusya'ya 11'inci yaptırım paketini hazırlıyor

Rusya'dan ABD'ye suçlama

Rusya'dan İngiltere ve Moldova'ya uyarı

ABD'den kritik 'Rusya' mesajları

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)