E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya’nın korona virüs ilacı işe yarıyor---

Rusya’nın korona virüs ilacı işe yarıyor

Rusya’nın korona virüs ilacı işe yarıyor
29 Mart 2020 - 14:16 borsagundem.com

George Mason Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre Rusya’nın cumartesi günü duyurduğu korona virüs ilacı hastalığı tedavi edebilir

George Mason Üniversitesi Sistemsel Biyoloji Okulu'ndan Profesör Ancha Baranova, Rusya'da yeni tip korona virüsü (Kovid-19) tedavi etmek üzere geliştirilen ilacın etkinliğinin doğrulandığını ve muadillerine göre daha az toksik olduğunu söyledi.

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), dün yeni tip korona virüsü tedavi etmek üzere sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilaç geliştirildiğini duyurmuştu.

FMBA'nın duyurduğu ilaç hakkında Sputnik'e konuşan Profesör Ancha Baranova, şunları söyledi:

“Klorokin bazlı ilaçlar, yani Klorokin'in kendisi ve Hidroksiklorokin ve Meflokin de dahil olmak üzere türevleri, günümüzde korona virüse karşı kitlesel olarak kullanılan ilaçlar arasında lider konumdadır. Bu maddelerin tümü biyolojik yapıları ve etki mekanizmaları bakımından benzer. Kovid-2019'a neden olan koronavirüsle enfekte olmuş hücre kültürlerinde Meflokin'in etkinliği doğrulandı."

Hidroksiklorokin için Çin ve Fransa'daki korona virüs hastaları üzerinde klinik testler yapıldığını aktaran Baranova, bu gruptaki ilaçların hastaların durumunu iyileştirdiğinin doğrulandığını ancak ilaçların virüse tam olarak nasıl etki ettiğinin belirlenmediğini kaydetti.

Hidroksiklorokin ilacının Meflokin'in yerini almasının uygun olmadığını da belirten Baranova, Meflokin'in daha az toksik olduğunun altını çizdi.

Rusya: Korona virüsü tedavi edecek ilacı bulduk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ert30 Mart 2020 23:17

    Biz dua edelim yahudiler hiristiyanlar ateistler ilaç bulsun. Bilimin dibini bulmuşuz yükseliyordu diye ümmeti kandırıyoruz.

  • : )29 Mart 2020 20:47

     İran camide dualarla bulmayacakya, ileri ve bilim sahibi devlet bulacak çözümü... İlim, bilim, modern eğitim sahibi ülke bulacak çözümü. bekliyoruz bakalım. Biri bulsunda çözsün bu işi artık

  • Serkan30 Mart 2020 00:36

    İrandaki salaklar turbe demirlerini yalayarak coronodan kurtulcaklarini sandilar halbuku bu is hizlandirdi

  • Şaşkınım.29 Mart 2020 20:36

    Laik cumhuriyet aydınları bulmuştur ilacı. Hepsi aydın ilerici akılcı bilimci trapezci.

  • Beyin lazım30 Mart 2020 17:16

    Biz senin gibi bir ilim irfan sahibi hani yumurtada Allah yazıyor diyen Arap seviciden bekliyoridik ilacı mukaddesi ama bulamadın degilmi.düşündürücü🤔

  • aslan kral29 Mart 2020 19:52

    oyunu kuranlar belli..amaçları belli...dünyada 30 milyon insan hayatını kaybetmeden bu aşı piyasaya sürülmez.fillerin oyunu bu.biz çimeniz.sakın unutmayın..

  • ŞAŞKİN.29 Mart 2020 16:44

    SALLİYO, SALLİYOLAR YA TUTARSA.

  • hadi hayirlisi29 Mart 2020 14:51

    Allah hu taala ilmi çalışana verirmiş .hayırlısı olsun