E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'nın imdadına Çin bankaları yetişti---

Rusya'nın imdadına Çin bankaları yetişti

Rusya'nın imdadına Çin bankaları yetişti
04 Eylül 2023 - 07:41 borsagundem.com

2022 yılının Şubat ayı itibariyle dünya ile ilişkileri zedelenen Rusya ile Çin'in yakınlaşması meyvelerini verdi. Mali açıdan zor günler geçiren Rusya'ya Çin bankalarından milyarlarca dolar kredi aktı

Financial Times Çin bankalarından Batı ambargosunun pençesindeki Rusya'ya milyarlarca dolar kredi sağlandığını yazdı.

Çin'in en büyük bankaları, yaptırımların batılı borç verenleri ülkeden çıkmaya zorlaması nedeniyle Rusya'ya milyarlarca dolar kredi sağladı.

Financial Times'ın haberine göre, Moskova'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana batılı düzenleyiciler, yaptırımlar uygulayarak ve bankacılık kurumlarını ülkedeki operasyonlarını geri çekmeye çağırarak Rusya'ya baskı uyguladı. Gazete, Çinli kredi verenlerin boşluğu doldurduğuna dikkat çekti.

Habere göre, Çin'deki en büyük dört banka, Ukrayna'daki savaşın başlamasından bu yana Rusya'nın bankacılık sektöründeki risklerini dört katına çıkardı. En büyük dört bankanın toplam riskleri 2022'nin başında 2,2 milyar dolar seviyesindeyken, 14 ayda neredeyse 10 milyar dolara çıktı.

Rusya Çin’den yardım istedi iddiası

 

Rusya Çin'den borç alacak

 

Çin Rusya yakınlaşmasına sert tepki: Kırmızı çizgimiz olur!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)