E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya’nın gaz kesimi ekonomik saldırı---

Rusya’nın gaz kesimi ekonomik saldırı

Rusya’nın gaz kesimi ekonomik saldırı
22 Haziran 2022 - 10:10 borsagundem.com

Rusya ile Avrupa Birliği arasındaki gerilim devam ederken, gaz krizi ile ilgili Almanya’dan açıklama geldi. Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Rusya'nın gaz kesmesin, ekonomik bir saldırı olarak nitelendirdi.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, sanayi günü kapsamında düzenlenen toplantıda, Rus Enerji Şirketi Gazprom'un teknik sorunlar nedeniyle kuzey akım boru hattı üzerinden Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında kesintiye gitmesine tepki gösterdi.

Robert Habeck, "Kuzey akım bir boru hattı üzerinden gaz tedarikinin azaltılması bize yönelik bir saldırı, bize ekonomik bir saldırıdır.” ifadesini kullandı.

Bu kesintinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa gaz piyasasında kaos oluşturma planının bir parçası olduğunu savundu. Bakan ayrıca "Bu stratejinin başarılı olmasına izin verilemez." diyerek Gazprom'a tepki gösterdi.

Almanya, Rus enerji kaynaklarına bağımlılığı nedeniyle geçmişte Washington yönetimi tarafından yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Diğer yandan, Almanya’daki doğal gaz depolama tesislerinde doluluk oranı yüzde 58 seviyesinde. Hükümet Kasım 2022’ye kadar bu oranı yüzde 90'a ulaştırmayı hedefliyor.

Rusya doğalgazı kıstı, enerji krizi büyüyor

 

Lübnan, Mısır ve Suriye'den 'Arap Doğalgaz' hattı anlaşması

 

Gazprom, Yunanistan'a doğalgaz akışını durduruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ne yüzsüzler22 Haziran 2022 11:10

    Ulan ukraynayı (yunanında yapmaya çalışıyorlar) gaza getirip Rusyaya yem yaptınız bahane ile adamların parasına mülküne el koydunuz ekonomik yaptırım uyguluyorsunuz sonra çıkıp Rusya gaz kesiyor diyorsunuz. Ne bekliyordunuz gaz sevkini çoğaltıp bedava vermesinimi. Ne aşalık mahluksun sen AB.....

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ22 Haziran 2022 10:36

    ben olsam tam kış başlar iken tamamen keserim doğalgazlarını .bana pislik yapana bende daha büyüklerini yaparım.bakın o zaman ab nin ekonomisi nasıl çökecek.

  • Pala22 Haziran 2022 11:02

    O zaman bir daha kimse senden doğalgaz almaz, döşediğin boruları şeyine sokarsın