E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinRusya'nın en zengini Bodrum'da---

Rusya'nın en zengini Bodrum'da

Rusya'nın en zengini Bodrum'da
23 Haziran 2015 - 04:19 borsagundem.com

Dünyanın 9., Rusya’nın en zengini Rus işadamı Oleg Deripaska bir hafta sonra tekrar süper lüks iki yat ile geldiği Bodrum’da tatilin tadını çıkarıyor

Rusya'da ekonomik yaptırımların etkisiyle tüketicilerin harcamaları azalırken, Rus Rublesi'nin dolar karşısındaki değer kaybı da Rusların tatil planlarını engelliyor. En büyük tatil tercihi yerleri olan Antalya ve Bodrum'da istenen doluluk oranına erişilemiyor. Ancak ülkenin en zengin isimleri Bodrum'a demir atmaya devam ediyor.

Bodrum'a geçen haftadan bu yana adeta milyarder akını oldu. İtalyan milyarder Flavio Briatore, eşi ve çocuğunun yanı sıra bir grup misafirleriyle birlikte 65 metrelik lüks yatıyla Bodrum’a demirledi.Kuveytli iş adamı Yusuf Ahmed Alghanim'a ait, İngiliz bayraklı "Samar" isimli süper motoryat, Bodrum'a geldi.

Rusya’nın en zengini, dünyanın 9’uncu zengini Rus işadamı Oleg Deripaska, bir hafta sonra tekrar süper lüks iki yat ile geldiği Bodrum’da tatilin tadını çıkarıyor. Özel güvenlik görevlilerinin çok sıkı koruduğu Deripaska tatilini sürdürürken, meraklı yatçılar ve tur tekneleri güzergahlarını değiştirip, süper lüks yatların yakınından geçerek fotoğraf çekti.

Rusya’da, 21.2 milyar dolarlık mal varlığı ile dünyanın en zengin işadamları arasında dokuzuncu sırada gösterilen, Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakınlığıyla tanınan Rus işadamı Oleg Deripaska, dün öğle saatlerinde, Milas- Bodrum Havalimanı’na özel jetiyle indi.



Yaklaşık bir hafta önce eşi Polina Deripaska ve iki çocuğu ile birlikte Bodrum’da 1 günlük tatil yapıp ardından tek başına İngiltere’ye giden Deripaska, havaalanından helikopterle Göltürkbükü’ndeki Cennet Koy’a demirli 60 metre uzunluğundaki ’Sputnik’ isimli dev yatına geçti. Ardından yine kendisine ait 300 metre uzaklıktaki, 75 metre uzunluğundaki 140 milyon dolar değerindeki ’Queen K’ adlı yatına geçti. Saat 17.00’de eşi Polina Deripaska ve konuklarıyla sürat teknesine binerek Bodrum- Yalıkavak arasındaki cennet koyları gezen Deripaska, yardımcısı ile birlikte yata döndü. Eşi ise bir beach clupde denize girip güneşlendi.

Üzerinde helikopteri, içinde mini denizaltısı, jet skileri ve özel donanımlı güvenlik güçlerinin bulunduğu yatları görmek isteyen yerli ve yabancı turistler; Cennet Koy’a akın etti. Yatçıların yanı sıra tur tekneleri de rota değiştirerek süper lüks yatların yanına kadar gelip hatıra fotoğrafı çektirdi. Deripaska’yı görmek için hız tekneleriyle yatlara yaklaşmaya çalışanları, çevresindeki koruma botundaki görevliler kibarca uyarıp çok yaklaşılmamalarını istedi.
 
FORMDA GÖRÜLDÜ

Yatta bir süre dinlendikten sonra Deripaska, saat 20.15’te, Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımının Yönetim Kurulu Başkanı Aleksander Yaroslavsky ile birlikte yatın arkasında görüntülendi. Mavi mayosu ve deniz gözlüğüyle dikkati çeken Deripaska, Yaroslavsky ile sohbet etti. Ardından mavi sulara atlayan Deripaska, ’Queen K’ isimli yatı ile 300 metre uzaklıktaki diğer yatı ’Sputnik’ arasında üç ayrı koruma botundaki 9 görevlinin eşliğinde 6 kez yüzdü. Deripaska’nın oldukçu formda ve neşeli olduğu görüldü. Deripaska’nın ardından Sputnik yatındaki fitness salonunda ağırlık çalışması yaptığı bildirildi. Deripaska’nın 4 günlük tatilinin ardından ülkesine döneceği ifade edildi.

’YÜZEN SARAY’ BODRUM’DA

Bodrum'a gelen zengin iş adamlarından bir diğeri de Kuveytli iş adamı Yusuf Ahmed Alghanim'dı. İş adamı, İngiliz bayraklı "Samar" isimli süper motoryat, Bodrum'a geldi.

Bodrum Kalesi açıklarına demirleyen yaklaşık 250 milyon dolar değerindeki yat, 77 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde. Toplam 44 kişi kapasiteli yatta, 5 güverte, 17 kabin, 2 havuz, 3 jetski, 1 sürat motoru, 1 helikopteri, 1 zodyak bot, bar, spor salonu, buhar odası ve yemek salonu bulunuyor.

Üzerinde bir helikopter de taşıyan motoryat, görenlerin büyük ilgisini çekti. Bazı tatilciler mendirek bölgesine giderek bol bol yatın fotoğraflarını çekerek, öz çekim yaptı.

ÜNLÜ İTALYAN MİLYARDER DE DEMİR ATTI

İtalyan milyarder Flavio Briatore, eşi ve çocuğunun yanı sıra bir grup misafirleriyle birlikte 65 metrelik lüks yatıyla Bodrum’a demirledi. Briatore’nin akşam Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Palmarina içinde açacağı Kartal Yuvası adlı restoranın açılışına katıldığı öğrenildi.

Palmarina’nın eğlence adası bölümündeki ’Oldcity’de yer alan Billionaire Clup’ün patronu İtalyan milyarder 64 yaşındaki Flavio Briatore, dün sabah yanında manken eşi 29 yaşındaki Elisabetta Gregoraci ve çocukları Falco ve Hortensia ile birlikte, 30 milyon Euroluk 65 metre uzunluğundaki Force Blue isimli yatıyla, Yunanistan’dan Muğla Bodrum’a geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle23 Haziran 2015 08:02

    askari ücret yüksel olsaydı nasıl demir atacaklardı bu adamlar demi lütfen ısrar etmeyin 950- tl şükredin (!)