E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'nın buğday rekoltesi Amerikalı çiftçileri vurdu---

Rusya'nın buğday rekoltesi Amerikalı çiftçileri vurdu

Rusya'nın buğday rekoltesi Amerikalı çiftçileri vurdu
13 Kasım 2017 - 09:13 borsagundem.com

ABD'nin önde gelen ekonomi gazetesi The Wall Street Journal, Rusya'da buğday rekoltesinin bu yıl serkor kırması yüzünden Amerikalı çiftçilerin zarar ettiğini yazdı.

ABD ve Rusya buğday üretiminde rakip ülkeler. Bu yıl Rusya'da 88 milyon ton rekolte elde edilmesi Amerika'daki fiyatları olumsuz etkiledi.

Rusya'da Temmuz ayında başlayan buğday hasadıyla birlikte Şikago Ticaret Borsası'nda buğday fiyatları yüzde 25 düşüş kaydetti.

Gelişmeler sonucunda ABD Buğday Birliği, Rusya'nın büyük miktarda buğday sattığı Mısır'daki ofisini kapattı. Birlikten yapılan açıklamada Amerikan çiftçisinin Rusya ile rekabet edemediği vurgulanıyor.

ABD'de Büyük Düzlükler olarak bilinen coğrafi bölgede gözlenen kuraklık ve geç gelen karın buğday hasadını dörtte bir oranında düşürmesi bekleniyor.

Rusya'nın buğday üretimi ise son beş yılda yüzde 70 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika13 Kasım 2017 09:42

    Yerli ve milli üretimden bahsedilirken , buğday Rusya'dan ithal ediliyor.Kanada, Meksika,ABD ve Etiyopya’ya kadar birçok ülkeden bakliyat ithal ediliyor.Nohut, mercimek, kuru fasulye ithal etmenin yanında sığır eti de ithal ve pahalı .