E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'nın Avrupa'ya gaz ihracatı 40 yılın dibinde---

Rusya'nın Avrupa'ya gaz ihracatı 40 yılın dibinde

Rusya'nın Avrupa'ya gaz ihracatı 40 yılın dibinde
09 Ağustos 2022 - 17:18 borsagundem.com

Rusya'nın Avrupa'ya boru hattıyla doğalgaz ihracatı 40 yılın en düşük seviyesine geriledi

Rusya'nın boru hattı yoluyla Avrupa Birliği'ne (AB) ve İngiltere'ye doğalgaz ihracatı bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 40 azalarak son 40 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) açıklamasına göre, Rusya'nın 2016-2020 arasında boru hattıyla AB ve İngiltere'ye gönderdiği gaz, bu ülkelerin toplam talebinin yaklaşık üçte birine karşılık geliyor.

Rusya'nın boru hattı yoluyla AB ve İngiltere'ye doğalgaz ihracatı bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 40 azalarak günlük 1,2 milyar kübik fite düştü. Böylece gaz ihracatı son 40 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Rusya'nın AB ve İngiltere'ye boru hatlarıyla doğalgaz ihracatı, salgın kaynaklı talep azalması nedeniyle 2020'den beri düşüş kaydediyor.

Geçen yılın ortalarında ise Rusya, Avrupa'ya yaptığı doğalgaz ihracatını yalnızca uzun vadeli kontratlarla sınırlandırdı, spot piyasa satışlarını ise sonlandırdı.

Rusya'dan doğalgaz boru hattıyla yapılan ihracattaki azalışı telafi etmek isteyen AB ve İngiltere, ABD'den rekor miktarda sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithal ediyor.

Rus şirketten Avrupa'ya petrol şoku

 

Doğalgazı kesilen Avrupa'da kömür tüketimi artıyor

 

Doğalgaz fiyatlarında artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik09 Ağustos 2022 19:00

    Rusya'dan enerji ve silah almamak gerekiyormuş.  Akkuyu nükleer enerji santralından, Ruslardan 15 yıl boyunca kazık fiyattan enerji alacağız.