E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan yeni silah projesi: Hafik tekerlekli tank---

Rusya'dan yeni silah projesi: Hafik tekerlekli tank

Rusya'dan yeni silah projesi: Hafik tekerlekli tank
05 Mart 2018 - 05:46 borsagundem.com

VPK Genel Müdürü Krasovitskiy, Rus askeri televizyonunda yaptığı açıklamada Bumerang zırhlı aracının platformunda en kısa zamanda yeni bir tank geliştireceklerini söyledi

Rus askeri endüstri şirketi VPK Genel Müdürü Aleksandr Krasovitskiy, rakibi bulunmayan ‘Bumerang’ adlı tekerlekli zırhlı aracın platformunda en kısa zamanda yeni bir tank geliştirileceğini söyledi.

Rus askeri televizyonu Zvezda'ya konuşan Krasovitskiy, "Bu konuda en kısa zamanda açıklamada bulunacağız" ifadelerini kullandı.

‘RUSYA'NIN HAFİF TEKERLEKLİ TANK PROJESİ BENZERSİZ'

Rus ‘Arsenal Oteçestva' dergisinin genel yayın yönetmeni Viktor Murahovskiy, VPK'nın geliştirdiği ‘Bumerang' platformlu tekerlekli hafif tankın suda yüzebileceğini, 125 mm'lik Sprut-SDM tanksavar topuyla donatılacağını ve böylelikle dünyada benzerlerinin bulunmayacağını belirtti.
Sputnik'e konuşan Murahovskiy, "Sprut-SDM mobil tanksavar topunun donatıldığı 125 milimetrelik top ünitesi Bumerang platformuna kurulursa Rusya, dünyada benzeri bulunmayan, suda yüzebilen tekerlekli bir tanka sahip olacak. Bu çok hızlı bir şekilde yapılabilecek bir şey" ifadelerini kullandı.

Tasarlanan tankın hafif olacağını da belirten Murahovskiy, "Aslına bakıldığında bu yeni nesil hafif ve yüzebilir bir tank. Bu arada dünyada hem temel bir tanktaki silahlara sahip olan, hem de yüzme özelliği bulunan araçların benzeri bulunmuyor. Bu benzersiz bir ürün olacak" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)