E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türkiye'ye Suriye resti---

Rusya'dan Türkiye'ye Suriye resti

Rusya'dan Türkiye'ye Suriye resti
26 Şubat 2016 - 19:37 borsagundem.com

Lavrov, Suriye'de ateşkese ve bu ülkedeki krizin barışçıl çözümüne 'alternatif' olarak ortaya atılan önerilerin 'kabul edilemez' olduğunu söyledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği basın toplantısında, "B planları, kara operasyonu hazırlıkları, tampon ya da uçuşa yasak bölge oluşturulmasına dair ne olduğu belirsiz konuşmalar yapılmamalı. Zira bunlar, kabul edilemez şeyler" ifadelerini kullandı. 'B Planı, kara operasyonu ve uçuşa yasak bölge gibi çıkışları Türkiye, ABD ve Suudi Arabistan yapmıştı.

Kimsenin, Suriye'de bu haftasonu başlaması planlanan ateşkesin uygulanacağına dair yüzde 100 garanti veremeyeceğini söyleyen Lavrov, "Ancak bu olumlu ilerlemenin kalıcı olacağına inanmak için ciddi sebepler var" dedi.

Diğer taraftan Lavrov, insani yardımlar ve ateşkes konusunda varılan anlaşmanın ardından 'sabotajcı' olarak tanımladığı bazı muhalifler grupların ve bu grupların yabancı sponsorlarının elinde herhangi bir argüman kalmadığını da vurguladı. Bu nedenle Lavrov bu grupların Suriye görüşmeleri için bundan sonra ön koşul sunamayacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Heyy ruslar 26 Şubat 2016 19:50

    Kendinize gelin , nukleer kullanirsaniz , tum rusya perisan olur, tepenize tum nato ulkelerinden daha guclusu gelir, akilli olun, karsiniza dunyayi aliyorsunuz