E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türkiye'ye görüşme açıklaması: Biz hazırız---

Rusya'dan Türkiye'ye görüşme açıklaması: Biz hazırız

Rusya'dan Türkiye'ye görüşme açıklaması: Biz hazırız
26 Şubat 2022 - 22:55 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesinde askeri operasyonların durdurulması çağrısına Rusya'dan, "Sorunun çözülmesi için tüm yapıcı güçlerle yakın işbirliğine hazır olduğu" yanıtı geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşmede, Rusya'nın askeri operasyonlarını durdurmasına yönnelik çağrıda bulundu. Çağrıya Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yanıt geldi. 

Rusya Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sergey Lavrov, Mevlüt Çavusoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rus tarafının, Ukrayna sorununun barış ve istikrar çıkarları doğrultusunda en kısa sürede sürdürülebilir şekilde çözülmesi için tüm yapıcı güçlerle yakın işbirliğine hazır olduğu vurgulandı" ifadelerine yer verildi.

Bakan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, askeri gerginliğin daha da tırmanmasının kimseye faydası olmadığını vurgulayarak askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan ve Aliyev'den Ukrayna'ya müzakere desteği

 

Zelenskiy: Ne kadar sürerse sürsün savaşacağız

 

Pentagon: Rus askerlerin yarısı şu anda Ukrayna'nın içinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.