E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan TSK operasyonları için açıklama---

Rusya'dan TSK operasyonları için açıklama

Rusya'dan TSK operasyonları için açıklama
26 Nisan 2017 - 20:43 borsagundem.com

Rusya Dışişleri'nden, TSK'nın Sincar ve Karaçok'a düzenlediği operasyonlar hakkında açıklama yapıldı. Rusya, saldırılar için 'Kabul edilemez' ifadesini kullandı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı yazılı açıklamada "Türkiye'nin Irak ve Suriye'de, bu ülkenin meşru yönetimlerini es geçerek düzenlediği hava saldırıları kabul edilemez, saldırılar uluslararası ilişkilerin prensiplerine aykırıdır" dedi.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: "Bu tür adımlar, Moskova'da ciddi endişelere yol açıyor. Türk askerlerinin terör örgütlerine ve her şeyden önce IŞİD'e karada karşı koyan Kürt güçlerine saldırması söz konusu. Irak ve Suriye'de terörle mücadelenin halen bitmeye uzak olduğu bir ortamda, bu tür eylemlerin teröre karşı güçlerin birleşmesine katkıda bulunmadığı, zaten gergin olan durumu daha da gerdiği ortada" denildi.

Operasyonun 'egemen ülkelerin yasal yönetimleri es geçilerek yapıldığının' da endişe verici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu tür eylemlerin kabul edilmez, uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir ortamda tüm tarafları itidale ve dikkatlerini bugünün en önemli konusuna, IŞİD, Fetih el Şam (eski ismiyle El Nusra) ve diğer terörist gruplarla mücadeleye yoğunlaştırmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet engin27 Nisan 2017 05:45

    bu aciklamalar cok pariteli oyunun bir parcasi... yoksa kim takar sizi... develetimiz milletimiz hukumetimiz ve ordumuz dimdik ayakta elhamdulillAllah...

  • Şimşek26 Nisan 2017 23:09

    Rusya doğalgaz ve petrolden başka bir şey satamaz. Rusyanın tek derdi, Ortadoğu enerji kaynaklarının Türkiye, Ukrayna, Polonya ve Baltıklara ulaşmasını engellemek, Müşterilerini kaybetmemek, NATO'ya üye olmuş Doğu Avrupanın Rus gazından kurtulmasıdır. Milyonlarca Türkün yaşadığı Rusya,İran ve Çin güçlü Türkiye istemez. Hatta Balkanlardaki gücünden dolayı Almanyada istemez. Herkes Türkiyenin bölünmesini istiyor. Rusya, eğer Türkiyeye destek verirseniz İrana nükleer teknoloji veririm diyerek Batıyı ve İsraili korkutuyor. Rusya, İranı şantaj olarak kullanıyor. Çin, Kuzey Koreyi sahaya sürüyor.

  • Atatürk26 Nisan 2017 23:03

    hırsızlar ve yandaşları endişeli bütün pislikleri ortaya çıkıcak diye korkuyorlar

  • osmanlı26 Nisan 2017 21:56

    chp ve yandaş pkk lılarda endişeli

  • D.demirkan 26 Nisan 2017 21:48

    CANI YANAN TÜRKİYE.RUSLARIN YAPTIGI DOGRU BİZİM YAPTIGIMIZ YANLIŞ ÖYLEMİ? AMERİKA VURUYOR YANLIŞ LIK OLDU KUSURA BAKMA DİYOR. SURİYEDE RUSUN NE İŞİVAR.AMERİKANIN NE İŞİ VAR??? TÜRKİYE BİRLİK OLMALI.HİÇ KORKMAMALI.KARAR LARINI ÇEKİNMEDEN VERMELİ.SEN İŞİNİ BİLİRSİN REİS.....

  • OSMANLININ TORUNLARI26 Nisan 2017 21:48

    ULENN HALA ANLAYAN YOKMU.TÜRKİYENİN TÜRKİYEDEN BAŞKA DOSTU YOK....

  • Ahmet ünal 26 Nisan 2017 21:20

    E russun Amerika dahil tam fırıldak sınız

  • Mustafa Kırkağaç26 Nisan 2017 21:15

    Türk'ün turkten başka dostu yoktur bunu cümle alem biliyor ne Rusya ne ABD ne çin bağımsız bir Türkiye için ileri ..!

  • ASKER26 Nisan 2017 21:12

    OLUR BAŞ ÜSTÜNE

  • 12326 Nisan 2017 21:00

    E ne yapacaginiz