E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan tahıl ihracatı koridorları açıklaması---

Rusya'dan tahıl ihracatı koridorları açıklaması

Rusya'dan tahıl ihracatı koridorları açıklaması
16 Haziran 2022 - 15:22 borsagundem.com

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Elçisi Vassily Nebenzia, Ukrayna'daki tahılın dışarı çıkartılması için güvenli geçişi sağlayabileceklerini ancak koridor oluşturmanın Rusya'nın sorumluluğu olmadığını dile getirdi.

Nebenzia dün akşam BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin de tahılın taşınması için gemilerin deniz mayınlarının etrafından yönlendirilerek geçirilmesini önerdiğini söyledi.

Nebenzia, "Ya Ukrayna'nın yerleştirdiği mayınların temizlenmesi ya da geçişin mayınların etrafından yapıldığına emin olmak gerek" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dün Ukrayna limanlarının mayınlardan arındırılmasının zaman alacağını ancak bölgede BM'nin önerisi altında mayınsız bir güvenlik koridorunun oluşturulabileceğini söylemişti:

"Üç limana mayınların temizlenmesine gerek olmadan gemiler, plana göre Ukrayna'nın arama kurtarma gemilerinin de rehberlik etmesiyle gidecek. Gelecek güvenli bölgede gemiler kontrol edilecek. Şu andaki plana göre mayınların temizlenmesine gerek yok.

Rusya'da Gazprom tesisinde patlama

 

Rusya'nın Avrupa'ya gaz arzını azaltacağını duyurmasıyla fiyatlar yükseldi

 

Rusya, AB'ye doğalgaz akışını yüzde 40 kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)