E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan NATO'ya sert mesaj---

Rusya'dan NATO'ya sert mesaj

Rusya'dan NATO'ya sert mesaj
28 Mayıs 2018 - 22:41 borsagundem.com

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, NATO'nun Rusya sınırında genişlemesinin güvenlik ve istikrara katkıda bulunmayacağını savundu

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Polonya'da ABD üssünün  kurulması iddialarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Böyle bir kararı her  egemen devletin alabileceğini hatırlatan Peskov, "Fakat kıtadaki genel güvenlik  atmosferinin sonuçları elbette ortadadır." ifadelerini kullandı.

NATO'nun Rusya sınırlarında kademeli olarak alt yapısını  genişletmesinin güvenlik ve istikrara katkı sağlamayacağını belirten Peskov, "Tam  tersine bu yayılmacı eylem Rus tarafından karşı eyleme yol açar." dedi.

Çarpıcı iddia: ABD'ye 2 milyar dolarlık teklif!

Polonya Savunma Bakanlığının gelecek ay Brüksel'de düzenlenecek olan  NATO zirvesi öncesi, Washington'a Polonya'da kalıcı askeri üs kurması için 1,5-2  milyar dolar teklif ettiği belirtilmişti.

Polonya, mart ayında patriot hava ve füze savunma sistemi için ABD ile  4 milyar 750 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)