E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Kazakistan açıklaması---

Rusya'dan Kazakistan açıklaması

Rusya'dan Kazakistan açıklaması
31 Ekim 2017 - 19:36 borsagundem.com

Rusya, Kazakistan’ın Latin alfabesine geçişinin ikili ilişkilerde sorun yaratmayacağını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin, Kazakistan’ın Latin alfabesine geçmesi halinde Rusya ve Kazakistan’ın etkili ikili ilişkileri sağlayabileceğinden emin olduğunu belirtti.

Rossiya 24 TV kanalına konuşan Karasin, Kazakçanın Latin alfabesine geçmesinin doğal bir süreç olduğunu kaydederek ”Yoğun temaslarda çalışmaya devam edeceğiz. İkili ilişkilerin gelişmesini sağlayacak en uygun işbirliği şeklini bulacağımızı düşünüyorum” dedi.

Rusya’nın Kazakçanın Latin alfabesine geçmesi konusunda genel açıdan sakin olduğunu dile getiren Krasin, ”Sonuçta hangi dillerin ne miktarda kullanılması konusunda karar veren Kazakistan’dır, bu ülkenin iç işi. Kazakça’nın resmi dil olmasının yanı sıra resmi kurumlarda ve evrak akışında Rusça kullanıldığını biliyoruz, böylelikle öyle bir gelişme sorun yaratmayacak” diye konuştu.

Bilindiği üzere Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 26 Ekim’de Kazakçanın Kiril alfabesinden Latin alfabesine geçmesini öngören kararnameyi imzalamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ataturk o isi neredeyse 100 yil once yapti..31 Ekim 2017 23:38

    Aklin yolu birdir..Kazaklar daha yeni uyandi..Ah bir de caliskan olsak biraz teknolojimizi gelistirsek biraz da dogal kaynaklarimiz olsaydi ilk 10 daydik gercek anlamda boyle koftiden deil..Yine de Mustafa Kemalin torunu olmak insana gurur veriyor...Yasasin Turkiye Cumhuriyeti..bazen kizsak da Turk olmak mukemmel bir duygu..