E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan hipersonik füze itirafı ---

Rusya'dan hipersonik füze itirafı

Rusya'dan hipersonik füze itirafı
21 Ağustos 2022 - 15:09 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rossiya-1 devlet televizyon kanalına Ukrayna savaşına ilişkin bilgiler verdi. Şoygu, Ukrayna’da üç defa hipersonik füze kullandıklarını açıkladı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna’da üç defa "Kinjal" hipersonik füze kullanıldıklarını söyledi.

Sergey Şoygu, Rossiya-1 devlet televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşa ilişkin bilgiler verdi.

"Kinjal" hipersonik füzelerini Ukrayna’da kullandıklarını hatırlatan Şoygu, “Kinjal bizim özel askeri operasyonumuzda üç defa kullanıldı ve üç defa da mükemmel performansını gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Dünyada bu füzenin özelliklerine sahip başka bir füze olmadığını dile getiren Şoygu, füzenin çok hızlı ve etkili yeteneklere sahip olduğuna dikkati çekti.

Şoygu, bu füzelerin Ukrayna’da önemli hedeflere yönelik kullanıldığını söyledi.

5. nesil Rus Su-57 savaş uçağı da kullanıldı

Rus Bakan Şoygu, Ukrayna’da 5. nesil Su-57 savaş uçağı da kullandıklarını belirterek, “Ukrayna'da Su-57 uçağı kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz. Bu uçak mükemmel performansını gösterdi. Uçağın çeşitli hava savunma sistemlerine karşı çok yüksek derecede koruması var, füzelere karşı koruması var.” diye konuştu.

Şoygu'dan flaş NATO açıklaması

Bakan Akar Rus mevkidaşı Şoygu ile görüştü

Şoygu: ABD’nin üstünlük inancı hem Rusya hem de diğerleri için başlıca tehdit

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim21 Ağustos 2022 23:09

    Padişahın kızını almak çok guzeldir.ama biz daha güzel daha hoş birşey kesfettik yalvara yalvara verseler de istememek.kendi sevdigini almak.kurda sormuslar ensen niye kalın o da her işimi kendim görürüm de....demiş

  • Mucise Reis : )21 Ağustos 2022 20:04

    Bizim f35 ler Yunanistanlılarca satın alındı :D Kurucu üye olan biz, üreten biz, uçakları almayacak olan Yunanistan , almanya  bazı iskandinav ülkeleri idi... Biz hariç önüne gelen f35 leri aldı :D utanmasalar Ruslara bile satacaklar :B biz f16 eski ilkel 4. nesil milletin eğitim uçuşu yağtığı uçakları kullanıyoruz. ABD de f16 ları iha/siha gibi kullanıp teste diyorlar ucuz uçak diye :D biz hava kuvvetleri bel kemği yapıyoruz 2023 : )) Rusya füze sistemleri ile f35 leri vuracak güçte kabiliyette. Süpersonik gövde gösterisi bu. s 400 vb sistemleri bunlara göre geliştirip 5 nesil uçaklarıda avlayacak sistem geliştirmek istiyorlar

  • Bik21 Ağustos 2022 15:41

    F-35 alamıyorsak, Su-57 alırız diyenler F-16'ya yöneldiler de sonuç alınacak gibi görünmüyor seçim öncesine kadar.

  • ALİ KODUŞ21 Ağustos 2022 19:59

    Bu işler öyle bekara karı boşamak gibi konuşmussun.ülkemizde 250-300 f 16 var bir anda buna karar verirsen hiç bir uçağınıda uçuramazsın.senin ki cahil bir yorum olmuş.