E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan flaş ABD kararı---

Rusya'dan flaş ABD kararı

Rusya'dan flaş ABD kararı
05 Ekim 2016 - 19:45 borsagundem.com

Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ile arasında bulunan nükleer enerji alanında bilimsel araştırma işbirliğini askıya aldığını duyurdu.

Rusya hükümetinden yapılan açıklamada, Başbakan Dmitriy Medvedev'in Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) ile ABD Enerji Bakanlığı arasında işbirliğine yönelik anlaşmayı askıya alan kararnameyi imzaladığı belirtildi.

16 Eylül 2013'te imzalanan anlaşmanın ABD'nin bu alandaki çalışmaları durdurması nedeniyle askıya alındığı kaydeden açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rusya'ya yönelik yaptırımlar çerçevesinde ABD'nin gerçekleştirdiği eylemler, anlaşmada öngörülen işbirliğini doğrudan etkiledi. Nisan 2014'te Rosatom, ABD Enerji Bakanlığı'nın Moskova'daki ABD Büyükelçiliği bünyesinde bulunan ofisinden Ukrayna'daki olaylar nedeniyle nükleer enerji alanındaki işbirliğinin durdurulduğunu bildiren bir yazı aldı. ABD'nin bu adımı, anlaşmanın koşullarını somut biçimde ihlal ediyor.”

Açıklamanın sonunda ABD ile ilişkilerin genel çerçevesine bağlı olarak anlaşmanın yeniden uygulamaya konabileceğinin de altı çizildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)