E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan F-35 yorumu: Trump abarttı---

Rusya'dan F-35 yorumu: Trump abarttı

Rusya'dan F-35 yorumu: Trump abarttı
01 Ağustos 2019 - 22:26 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’nin sipariş ettiği ama yaptırım nedeniyle teslim alamayacağı F-35 uçaklarının diğer ülkelere 'kolayca' satabilecekleri açıklamasını değerlendiren Leonkov, "Trump abarttı" dedi

Arsenal Oteçestva dergisinin finans müdürü, askeri uzman Aleksey Leonkov, Sputnik’e açıklamasında, Türkiye ve ABD arasındaki F-35 anlaşmasının finansal detaylarına dikkat çekerek, "Türkiye, F-35 için 186 milyon dolar ön ödeme yaptı, artı pilot eğitimi için ödenen bir meblağ var ki maalesef ABD bu meblağı iade etmeyecek" dedi. 

ABD’nin yaşayacağı kaybın, teslimatı reddettiği için değil ek maddelerden dolayı daha fazla olacağını kaydeden Leonkov, "Amerikalılar, sadece savaş uçağı satışından kazanmadıklarını unutuyor. Teknik servisten de kazanıyorlar. Bazı Amerikalı uzmanların hesaplamalarına göre, farklı ülkelere F-35 sağlama programı genel olarak ABD bütçesine yaklaşık 30 milyar dolar sağlamalıydı. Bunun içinde eğitim, merkezlerin oluşturulması, teknik bakım var. Satıştan elde edilecek gelir bunun içinde değil. Türkiye’nin bu programdan çıkması, üretici şirketlere finansal kayıplar yaşatacak" yorumunu yaptı.

Türkiye’ye F-35 teslimatını reddetmesinin, ABD’ye imaj kaybını da yaşatacağını vurgulayan Leonkov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD’nin Türkiye’ye şantajı ve S-400’ün, F-35’in sırlarını öğreneceği endişesi, kendilerine anti reklam oldu. Eğer süper modern hayalet uçağa sahipseniz neden Rus sistemlerden korkuyorsunuz? Sistemle ilgili bu korkular ABD’ye imaj kaybı yaşattı. ABD ile işbirliği yapanlar dahil birçok ülke bu uçağı almamaya çalışıyor, bunun yerine F-16, F-18 tercih ediyor. Çünkü F-35, ABD’li uzmanlar tarafından bile teknik açıdan eleştiriliyor. Ayrıca Avustralyalı, Kanadalı ve İngiliz uzmanlar da eleştiriyor. Halihazırda F-35 almak isteyen tek ülke Polonya. Ama şunu anlamak lazım ki, her bir ülkenin hedefi ve imkanları farklı. Buna finansal imkanlar da dahil. Yani Başkan Trump, bu savaş uçaklarını diğer ülkelere kolayca satabileceklerini söylemekle bence abarttı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • düşünce02 Ağustos 2019 10:46

    bu uçak dünyanın en iyisi akp nin bunu kaybetmesi bence stratejik bir hatadır. şimdi yapılacak olan en doğru hareket rusyadan uçak almak yerine kendimiz üretmek. bu konuda ciddi eğitilmiş insan lazım ki onlarda imamhatiplerde yetişmiyor malesef.

  • sad02 Ağustos 2019 16:39

    Hadi lan ordan dunyanin en iyisiymis herkes uzman oldu basimiza aga...

  • Yeni Türkiye 02 Ağustos 2019 00:36

    Türkiyemiz zincirlerini birer birer kırıyor.

  • Taha GENÇOSMANOĞLU 02 Ağustos 2019 00:21

    Helal sana alexy levanko

  • ALAATTİN CAMGÖZ01 Ağustos 2019 22:33

    yoruma tamamen katılıyorum umarım suv 57 rusya ile ortak üretiriz.