E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan domates kotasına karşılık et ihracatı talebi---

Rusya'dan domates kotasına karşılık et ihracatı talebi

Rusya'dan domates kotasına karşılık et ihracatı talebi
29 Nisan 2019 - 08:10 borsagundem.com

Rusya, Türkiye'den gelen domatesleri kota dolduğu gerekçesiyle geri çeviriyor. Kotayı artırmak için şartları ise et ihraç etmek

Türkiye'den Rusya Federasyonu'na domates ihracatında yine kriz yaşanıyor.

Dünya'dan Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre, Rus yetkililer, Türkiye'ye tanınan 100 bin tonluk kotanın dolduğunu gerekçe göstererek geçtiğimiz günlerde Türkiye'den ihraç edilen domatesleri ülkeye girişine izin vermedi. Türkiye'nin Moskova Ticaret Müşavirliği'nin devreye girmesi ile gümrük kapılarında bekleyen domatesler ülkeye alındı. Ancak, kotası artırılmazsa ihracat yeniden durabilir. Kotanın artırılması için Rusya, Türkiye'ye kırmızı et ihracatı şartını öne sürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan29 Nisan 2019 09:11

    Domates satıp s400 alarak ticaret geliştiremeyiz. Bizim katma değerli ürünler üretip satmamız lazım.

  • Şimşek29 Nisan 2019 08:57

    Büyük baş sorununu Türkiye çözemez. Domatese karşılık kırmızı et iyi bir teklif. Tahıl ambarı Ukrayna ve Rusya Türkiyenin savunma, uzay, havacılık, turist,enerji vesaire tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılar. Onların ihtiyaç duyduğu sera ürünlerini ucuz ve yakın mesafe avantajı ile satarak bile çok şeyler başarılır. Amerika, Avrupa değil bütün dünya!  Saygılar.