E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkes çağrısı---

Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkes çağrısı

Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkes çağrısı
27 Eylül 2020 - 12:55 borsagundem.com

Dağlık Karabağ'daki cephe hattında gerilimin yeniden tırmanmasını endişeyle karşıladıklarını belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan'a derhal ateşe son vermeleri yönünde çağrı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Mevcut bilgilere göre Dağlık Karabağ çatışma bölgesindeki durum, ciddi şekilde kötüleşti. Her iki taraf da, cephe hattı boyunca yoğun ateş açmış durumda. Kayıplar olduğuna dair bilgiler geliyor" dendi.

Bakanlık, Azerbaycan ve Ermenistan'ı ateşe derhal son vermeye ve durumun istikrara kavuşturulması için müzakerelere başlamaya davet etti.

Yıllardır çözüm bekleyen bölgede gerilim yeniden tırmanmıştı. Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a ait 2 helikopter ile 3 İHA'yı vurduklarını, Azeri ordusunun can kayıplarının olduğunu açıklarken Azerbaycan Savunma Bakanlığı da, Ermenistan'ın saldırılarına karşılık verildiğini, 12 Ermeni uçaksavar sisteminin imha edildiğini duyurmuştu.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Azerbaycan açıkladı: Ermenistan cephe hattı boyunca geniş çaplı saldırı düzenledi

 

İşgalci Ermenistan seferberlik ilan etti

 

Aliyev: Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali27 Eylül 2020 23:40

    Sinsi Putin in işleri zaten bunlar. s400 verdi natoyla papaz olduk heryeri karıştırıyor şimdi. Rus uçağınıda bize kasten vurdurttu 13 kez ihlal etti mazlumu oynadı.

  • TAMİZ KARTALGÖZ27 Eylül 2020 15:40

    Bunu rusya yaptı kimse kafasını kuma gömmesin.

  • Ne yapmalı27 Eylül 2020 20:44

    Eeee yani ?

  • .....27 Eylül 2020 13:57

    Nasıl bir şerefsizsin sen Rusya. Saldıran Ermenistan. Ona tepki göstersene. Saldırıyorlar, eğer başaramazlarsa ateşkese birilerini aracı ediyorlar.

  • .....27 Eylül 2020 16:35

    Nedime hanım devlet işi senin düşündüğün gibi yürümüyor. Recep Tayyip Erdoğan, kırım'ın ilhakını kabul etmediğinide açıkça söyledi, Libya da Suriye de Rusya'yı karşısına da aldı. Recep Tayyip Erdoğan emin ol ki Rusya'yı ABD'yi Avrupa'yı senden çok daha iyi biliyor

  • Nedime27 Eylül 2020 15:37

    Reis duymasın ağzına biber sürer. Dostum putin:)

  • İtti27 Eylül 2020 14:08

    Bana dostunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim putin